“Cesur Yürekli Şaşkalozlar” çıktı

Eylül 6, 2013

“Cesur Yürekli Şaşkalozlar” çıktı

Renan Özdemir‘in yazdığı Cesur Yürekli Şaşkalozlar, Kelime Yayınları tarafından yayımlandı. 9 ve üzeri yaş grubuna yönelen kitabın çizimleri Canan Barış’a ait.

Dostluk kavramını anlatmak o kadar da kolay değil. Dostumuz için neleri göze alabiliriz? Ne kadar cesur olabiliriz? Gerçek dost kime denir? Peki ya hayvan dostlarımız? Onlar bizi anlayabilir mi? “Yeşil Saha Kırmızı Perde” ve “Çıtı Pıtı Bir Kedi Olmak İstemiyorum” adlı kitaplarıyla tanıdığımız Renan Özdemir, yeni kitabı “Cesur Yürekli Şaşkalozlar”da bir dostluk masalı anlatıyor.

Güçlü adlı sadık köpeğin dünyası, 12 yaşındaki insan dostu Tuna’nın başka bir kente taşınmasıyla değişiyor. Başlangıçta üzüntüsüne yenik düşüp hayata küsen Güçlü, sonradan dostunun geride bıraktığı bir cismi ona ulaştırmayı kendisine görev biliyor. Ve macera başlıyor…

Güçlü ve köpek dostu Boncuk, zaman zaman tehlikeli zaman zaman da eğlenceli bir serüvene atılıyorlar. Karşılarına iyi ve kötü insanlar, iyi ve kötü köpekler çıkıyor. Ama hedefleri hiç değişmiyor: Tuna’yı bulmak.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2013)

Yorum yapın