Cesur ve kararlı bir kadının hikâyesi

Nisan 14, 2020

Cesur ve kararlı bir kadının hikâyesi

Zerrin Dağcı’nın yazdığı Rüyalar, Aşk ve Hüzün Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayalle gerçek, tarihle kurgu Osmanlı’nın son nesline mensup sıradışı bir kadının, Ümran’ın yaşam hikâyesinde iç içe geçiyor. Zerrin Dağcı, Rüyalar, Aşk ve Hüzün adlı yeni kitabında bizleri ilk gençlik yılları Osmanlı İmparatorluğu’nun en zorlu dönemi olan dağılma sürecine rastlayan, II. Meşrutiyet, 31 Mart Vakası gibi olaylara ve ülkenin pek çok bölümünün kaybedilmesine tanıklık eden güçlü bir kadınla tanıştırıyor. Ülkesinin geçirdiği bu zorlu süreçlerin içinde Ümran da kendi yaşamında aşkı ve kalp kırıklığını tanıyacağı bambaşka süreçler yaşıyor. Kitap, zorluklarla dolu olsa da çok renkli bir hayat yaşayan Ümran’ın hikâyesini anlatıyor.

Arka Kapak Yazısı:

‘’Hüsniye” olan ismini beğenmeyip değiştirmek istediğini babasına söylediğinde yıl 1899’du ve o sadece on yaşındaydı. Yeni ismi “Ümran” olmalıydı. Bu ismi çok beğeniyordu.

Düşünmüş, kararını vermiş ve uygulamıştı. Bu onun mücadeleci ruhunun ilk zaferiydi.

Rüyasında gördüğü ve âşık olduğu adamla gerçek hayatta karşılaşıp kısa süre içinde evlendiğinde hayatın getireceği sürprizlerden habersizdi.

Genç bir kadınken yetişkinlerin dünyasının hoyratlığı ve acımasızlığıyla tanışmıştı.

Kendi ifadesiyle tek cephede savaşırken, hiç ummadığı birinden, ismini hece hece yüreğine yazdığı sevdiği adamdan en büyük darbeyi yemişti.

O dönemde ortam huzursuzdu. İmparatorluğun en zor dönemi yaşanıyordu. Memleketin neredeyse her köşesinde isyanlar çıkmış, ülke yangın yerine dönmüştü.

Bütün bunlara rağmen dik durdu ve hayatını iyi yönetmeyi başardı.

Bu kitap, Ümran’ın keyifli, mutlu ama bir o kadar da hüzün ve hayal kırıklıklarıyla dolu yaşamöyküsüdür.

***

“Bir kadının âşık olduğunda neleri göze alabileceği ve kalbi kırıldığında neleri feda edebileceğine dair gerçek yaşamdan ruha işleyen farklı bir hikâye sunuyor bize Zerrin Dağcı. Akılla kalp arasındaki husumete güzel bir ışık vuruyor bu romanla.”

Gülşah Elikbank

Yazar hakkında:

Zerrin Dağcı, Boyabat/Sinop’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra farklı tarihlerde, Bern, Dakar, Bükreş, Roma, Filibe, Antwerpen, Houston, Lüksemburg ve Melbourne’da yaşadı. Bir süre Kültür ve Ulaştırma Bakanlıklarında çalıştı. Daha sonra Gazi Üniversitesi, Mülkiye ve Atılım Üniversitesi’nde “Diplomatik İngilizce ve Protokol” dersleri verdi. Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde “Avrupa Birliği’nde Güncel Gelişmeler” konulu semineri İngilizce olarak verdi. 2010 yılında Mülkiye’de Yüksek Lisans yaptı. 2013-2018 yılları arasında Kanal B’de “Kitap Dünyası” programının klasikler bölümünde yerli ve yabancı yazar ve kitapları tanıttı. Çeşitli bakanlık, dernek, kurum ve kuruluşlara “Protokol ve Davranış Kuralları”, “Etkili İletişim” ve “İkna Sanatı” konularında seminerler veriyor.

Kitapları:

Geçmiş Zaman Bahçesi (Kapital Yayıncılık)

Evvel Zaman Hikâyeleri (Destek Yayınları)

Bi Arkadaşın Başına Gelmiş adlı 99 yazarlı kitabın (İnkılâp Kitabevi) yazarlarından biridir.

Avrupa Birliği Sürecine Türkiye’deki Siyasi Partilerin Bakışı (Ankara Üniversitesi Yayınları) adlı kitabın üç editöründen biridir.

Pek çok internet gazetesinde seyahat ve edebiyat yazıları yayınlanmıştır.

edebiyathaber.net (14 Nisan 2020)

Yorum yapın