Ceren Lordoğlu ile “İstanbul’da Bekar Kadın Olmak” semineri 6 Mart’ta

Şubat 4, 2019

Ceren Lordoğlu ile “İstanbul’da Bekar Kadın Olmak” semineri 6 Mart’ta

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri kapsamında 6 Mart saat 11.00’de #toplumsalcinsiyet teması ile Ceren Lordoğlu konuk ediliyor.

Ceren Lordoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden lisans, ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden yüksek lisans, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. 2000-2002 yılları arasında ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1998-2009 yılları arasında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında proje ve program koordinatörü olarak görev yaptı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Ceren Lordoğlu’nun MSGSÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Mor Baykuş Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İstanbul’da Bekar Kadın Olmak” başlıklı konuşmasının tanıtım metninden:

“Ceren Lordoğlu ‘İstanbul’da Bekar Kadın Olmak’ adlı kitabı hakkında gerçekleştireceği sunumda, bekar kadın olmanın İstanbul’un farklı semtlerinde mekanla ilişkili olarak nasıl deneyimlediğinden söz edecek. Gerçekleştirdiği araştırma çerçevesinde kentsel kamusal mekanda kadınların güvenlikle ilgili korkularından ve bunlarla başetmek üzere geliştirdikleri taktikler üzerine konuşacak.”

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

http://www.carsambaseminerleri.org

http://www.facebook.com/carsambaseminer

http://www.twitter.com/carsambaseminer

edebiyathaber.net (4 Mart 2019)

Yorum yapın