Cem Mumcu’dan “Karmakarışık Sarmaşık”

Kasım 22, 2016

Cem Mumcu’dan “Karmakarışık Sarmaşık”

1479711225_karmakarisiksarmasik_kapakCem Mumcu’nun “Karmakarışık Sarmaşık” adlı kitabı, Okuyan Us Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Cem Mumcu, yeni kitabı “Karmakarışık Sarmaşık” ile yaklaşık sekiz yıllık bir aradan sonra okuyucularıyla buluştu.

Mumcu, bu altıncı ve yeni kitabıyla birlikte yüz yetmiş öyküye ulaşan “Bin bir İnsan Masalları” serisini de rekora taşıdı. Yaşamın saklı, karmaşık ve sihirli yanını cesaretle okuyucusuna sunan Mumcu, her bir öykünün okuyucu belleğinde bir başka deneyim adresine çıkacağı iddiasını da bir hayli güçlendirdi.

Cem Mumcu, Karmakarışık Sarmaşık’ la beraber altı kitap ve yüz yetmiş öyküye ulaşan “Bin Bir İnsan Masalları” serisi ile insan doğasının en saklı odalarına cesaretle giriyor. Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Mumcu, yaşamın saklı, karmaşık ve sihirli yanını okurlarına sunmaya devam ediyor.

Her bir öyküyle okurlarını farklı bir deneyimin en orta yerine davet eden Mumcu, bu yepyeni deneyim hakkında; “Orada saklanmak, utanmak, korkmak yok. Aklın görevi bitiyor, kalp başlıyor anlamaya. Bu, kanatlarının olduğunu, uçmayı ölesiye isterken öğrenmek gibi, gerçek bir özgürlük deneyimi.” diyor. Mumcu, öyküler aracılığıyla okuru kendi kendisinin “aklını kaşıklamaya” çağırırken, kendimizin ve hayatın karmaşıklığıyla barışmamız için de bir kapı aralıyor. Bugüne dek kendimizi pekiyi anladığımızı düşünürken o, “kendimiz sandığımız” ile savaşmaya devam ediyor.

Kendi deyimiyle “Karmakarışık Sarmaşık” bir ülke olan Türkiye’de başlattığı bu benzersiz projede Cem Mumcu, serinin her kitabını, yazıldığı dönemde dert ettiği, çözdüğü, kavradığı ve dile getirebildiği konular ile isimlendiriyor, her bir kitabın ismi de özel temaları temsil ediyor.

Cem Mumcu’nun imza günü 27 Kasım Pazar saat 15:00’te D&R Kanyon’da.

edebiyathaber.net (22 Kasım 2016)

Yorum yapın