Çehov tutkunları için: “Aşk Üzerine”

Nisan 27, 2021

Çehov tutkunları için: “Aşk Üzerine”

Anton Çehov’un “Aşk Üzerine” adlı öykü kitabı, Hasan Âli Ediz ve Nuri Yıldırım’ın çevirisiyle Yordam Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Aşk Üzerine, büyük usta Anton Çehov’un olgunluk döneminde kaleme aldığı üç harikulade öyküden oluşan bir dizi. Bağımsız da okunabilen öyküler, ortak temalar ve anlatıcı karakterler üzerinden birbirine bağlanıyor.

Üçlemenin ilk öyküsü “Kılıflı Adam”, dar görüşlülük üzerine trajikomik bir anlatı. En iyi havalarda bile sırtında kalın bir palto, ayağında lastikler, elinde şemsiye ile dolaşan; düşüncelerini de bir kılıfın içine saklamaya çalışan öğretmenin portresi, Çehov’un mutsuz geçen lise yıllarından esintiler taşıyor.

“Bektaşiüzümü” yine bir kozanın içine sıkışıp kalma, üstelik de bundan kendi payına mutluluk çıkarma hikâyesi. Kitaba adını veren son öykü “Aşk Üzerine”, hayata anlam kazandıran aşkın değeri üzerinde düşünmeye davet ediyor bizi…

Hasan Âli Ediz ile Nuri Yıldırım’ın özenli çevirileriyle Yordam Edebiyat’ın yayına hazırladığı bu üçleme, Çehov külliyatında çok özel bir yere sahip. Tüm edebiyat meraklıları için..

edebiyathaber.net (27 Nisan 2021)

Yorum yapın