Cansu Tanpolat’ın “Peekaboo” başlıklı sergisi 7 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında

Ekim 5, 2015

Cansu Tanpolat’ın “Peekaboo” başlıklı sergisi 7 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında

c_tanpolatCansu Tanpolat’ın “Peekaboo” başlıklı sergisi 7 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında Mine Sanat Nişantaşı Merkez Galerisi’nde görülebilir.

Genç sanatçı Cansu Tanpolat; “Peekaboo” başlığı altında topladığı son dönem çalışmalarını sergiliyor.

Peekaboo; ellerimizle sakladığımız yüzümüzü aniden ortaya çıkarıp, bir bebeğe “ce” yaptığımız oyunun, İngilizce konuşan toplumlar dışında da kabul gören ismi. Genç sanatçı; insan zihninin alışılagelmiş, nesne-özne temelli algı biçimlerini sorguladığı çalışmalarını, bu oyunda bebeğin verdiği tepkiyle özdeşleştiriyor. Ellerle gizlenen yüz ile yine saklama-ortaya çıkarma fiilinin kaynağına ilişkin bebeğin her defasında “hayret” temelli yaklaşımı, insanın olgunlaştıkça geliştirdiği ön kabullü algısı hakkında derin ipuçları sunuyor.

Tanpolat, zihnin “nedensellik ilkesi” zemininde kurulu dış dünya algısını tersyüz ederek, tıpkı peekaboo oyununda bebeğin yaşadığına benzer bir deneyimi, ‘ne’ oldukları belirsizleştirilmiş çalışmalarıyla izleyene yaşatıyor. Sanatçının Peekaboo sergisi, heykeli aşan, metal formlar ve çoğunluğu bu formların yaratım aşamalarını belgeleyen çizimlerden oluşuyor.

Cansu Tanpolat, Peekaboo sergi açılışı 7 Ekim 2015, Çarşamba Saat: 18:00’de, Mine Sanat Nişantaşı mekanında yapılacaktır.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2015)

Yorum yapın