Can Yayınları’nın mart ayı yayın programı

Mart 3, 2023

Can Yayınları’nın mart ayı yayın programı

Can Yayınları mart ayı yayın programını duyurdu.

Tanıtım bülteninden

Benjamín Labatut’un kaleme aldığı 2021 Uluslararası Booker Ödülü finalisti Arsız Yeşillik, Edna O’Brien’ın sarsıcı romanı Kız, Voltaire’in felsefi romanı Candide ya da İyimserlik ve Marcus Aurelius’un ölümsüz metni Kendime Düşünceler, Can Yayınları’nın mart ayı kitapları. 

Benjamín Labatut / Arsız Yeşillik (çev. Saliha Nilüfer)
Şilili yazar Benjamín Labatut, 2021 Uluslararası Booker Ödülü ve Amerikan Ulusal Kitap Ödülü finalisti Arsız Yeşillik‘i meydana getiren metinlerde dünyanın gidişatını değiştirirken, insanlığı uçurumun kıyısına getiren bilimcilerin beklenmedik esin kaynaklarına, uçsuz bucaksız saplantılarına, deha ve deliliklerine büyüteç tutuyor.

Edna O’brien / Kız (çev. Seda Çıngay Mellor)
İngiliz dilinin yaşayan en büyük yazarlarından biri olan Edna O’brien, dehşet dolu ormanlara kaçışı, bürokrasinin sonsuz labirentini ve düşmanın kanını taşıyan bir çocukla yuvasına dönen bir kadının karşılaştığı düşmanlığı konu ediniyor.
 
Voltaire / Candide ya da İyimserlik (çev. Berna Günen)
İlk olarak 1759’da yayımlanan ve felsefi roman olarak kabul edilebilecek Candide ya da İyimserlik‘te Voltaire, “Tanrı’nın sahip olduğumuzdan daha güzel bir dünya yaratmasının mümkün olmadığı”nı öne süren Leibniz felsefesine kafa tutarken bir yandan da kralları, imparatorları, halkı alaycı bir yaklaşımla ele alarak döneminin bir portresini çiziyor.
 
Marcus Aurelius / Kendime Düşünceler (çev. C. Cengiz Çevik)
Batı felsefesinin tek filozof-imparatoru Marcus Aurelius bu ölümsüz metinde, kendinden önceki Roma hükümdarlarının ve kendisinin yönetim şekillerini sorgular; kocaman bir kente benzettiği evreni, insanı merkezine alarak irdeler.

edebiyathaber.net (3 Mart 2023)

Yorum yapın