Can Yayınları’nın haziran ayı yayın programı belli oldu

Mayıs 31, 2023

Can Yayınları’nın haziran ayı yayın programı belli oldu

Can Yayınları’nın Haziran ayı programı belli oldu.

Tanıtım bülteninden:

Ayşe Sarısayın’ın mütevazı dünyasını yansıtan Bir Roman Kadar Uzun: Geride Kalanlar, Anılar, Laura Esquivel’in büyük ilgi uyandıran Acı Çikolata’nın ikinci ve üçüncü kitapları, Yasunari Kawabata’nın en çok okunan şiirsel romanlarından Dağın Sesi, Can Yayınları’nın merakla beklenen haziran kitapları arasında.

Yasunari Kawabata / Dağın Sesi (çev. Alper Kaan Bilir)

Yasunari Kawabata’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yazdığı şiirsel romanı Dağın Sesi, yalnızlık, ölüm ve bitmek bilmez güzellik arayışını ele alan hüzünlü bir roman.

Jane Austen / Akıl ve Tutku (çev. Suat Ertüzün)

Jane Austen’ın 1811 yılında “by a lady” imzasıyla yayımlanan ilk romanı, dönemin değer yargılarıyla şekillenen evliliklerin, sosyal statünün, aşkın tabiatını harmanlıyor.

Ayşe Sarısayın / Bir Roman Kadar Uzun: Geride Kalanlar, Anılar

Ayşe Sarısayın’ın hayatına girip onda derin izler bırakmış kişileri anlattığı kitabı Bir Roman Kadar Uzun: Geride Kalanlar, Anılar, Sarısayın’ın mütevazı dünyasına bir kapı aralıyor.

Laura Esquivel / Tita’nın Günlüğü: Acı Çikolata II (çev. Havva Mutlu)

Tita’nın Günlüğü, Laura Esquivel okurlarının Acı Çikolata’dan tanıdığı De la Garza ailesinin hikâyesini Tita’nın gözünden aktarıyor.

Laura Esquivel / Kara Geçmişim: Acı Çikolata III (çev. Havva Mutlu)

Bebeği doğduktan sonra evliliği ansızın yerle bir olan María teselliyi anneannesi Lucía’nın kendisine teslim ettiği günlükte arar, büyükteyzesi Tina’nın günlüğünde. Acı Çikolata ve Tita’nın Günlüğü’nden tanıdığımız Tita’nın yazdıklarını okudukça María hem ailesinin en akla gelmeyecek sırlarını öğrenir hem de geçmiş nesillerden kadınlarla bağ kurduğunu hissederek adeta yeniden doğar.

Susan Sontag / Fotoğraf Üzerine (çev. Osman Akınhay)

1973’te yayımlanan ve Susan Sontag’ın en çok okunan metinlerinden Fotoğraf Üzerine, Sontag’ın en ünlü denemelerinden altı tanesini bir araya getiriyor.

Prosper Mérimée / Arsène Guillot (çev. Neslişah Leman Başaran Lotz)

Arsène Guillot, aralarına bir erkeğin girmesiyle hayatları alabora olan iki kadının hikâyesini, trajik ve tutkulu bir aşk hikâyesinden ziyade zorlayıcı bir ahlak ve tutku ikileminin öyküsünü anlatıyor.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2023)

Yorum yapın