Can Yayınları mart ayı yayın programını duyurdu

Mart 1, 2024

Can Yayınları mart ayı yayın programını duyurdu

Gabriel García Márquez’in ölümünden sonra çıkan ve tüm dünyayla aynı zamanda yayımlanacak yeni romanı Ağustosta Görüşürüz; Annie Ernaux’nun tutkulu aşkını anlattığı Genç Adam; Şilili büyük şair Pablo Neruda’nın sıradan ve gündelik olanın mucizesine yer verdiği Sıradan Şeylere Övgüler ve daha fazlası Mart ayında Can Yayınları’nda.

 
Gabriel García Márquez/ Ağustosta Görüşürüz (çev. Emrah İmre)
Ağustosta Görüşürüz özgürlük, pişmanlık, kişisel dönüşüm ve aşkın gizemleri üzerine derin bir çözümleme ve dünyanın tanıdığı en büyük yazarlardan Márquez’in okurlarına beklenmedik hediyesi.
 
Annie Ernaux / Genç Adam (çev. Siren İdemen)
Genç Adam, Annie Ernaux’nun 1990’ların sonunda, ellili yaşlarındayken kendisinden otuz yaş kadar küçük bir üniversite öğrencisiyle, gelecek beklentisi olmaksızın, kısa sürede gelişen tutkulu aşk ilişkisini anlatıyor.
 
Pablo Neruda / Sıradan Şeylere Övgüler (çev. Adnan Özer)
Gabriel García Márquez’in “Yirminci yüzyılın her dilde en büyük şairi.” diye nitelendirdiği Şilili şair Pablo Neruda’nın, gerçekçi bir fotoğrafçıdan farksız bir şekilde, cenneti yeryüzüne yerleştirmek istercesine, yaşamın tüm yönlerini satır aralarında yakalamayı amaçladığı Sıradan Şeylere Övgüler gündelik olana eşsiz bir saygı duruşu.
 
Klaus Mann / Mephisto: Bir Kariyerin Romanı (çev. Anıl Alacaoğlu)
Thomas Mann’ın oğlu Klaus Mann, Mephisto‘yu İkinci Dünya Savaşı Almanya’sında, sürgünde yaşarken yazdığı, ilk kez 1936’da Amsterdam’da yayımlanan ve günümüzde kült bir esere dönüşen Mephisto, direniş, kariyer ve sanatsal ahlak üzerine büyüleyici bir çöküş ve kötülük romanı.
 
Ludwig Wittgenstein / Renkler Üzerine Düşünceler (çev. Berkan Üze)
Ludwig Wittgenstein’ın ölümünden bir yıl önce, 1950’de Oxford’da yazdığı, son eserlerinden olan Renkler Üzerine Düşünceler yazarın tek bir felsefi konuya odaklandığı birkaç metinden biri. Renklerle ilgili felsefi sorunların ancak ilgili dil oyunlarına dikkat edilerek çözülebileceğine inanan Wittgenstein, renklerin dildeki kullanımını açıklığa kavuşturmak için Goethe’nin Renk Öğretisi‘ni ve Philipp Otto Runge’ın gözlemlerini de ele alıyor.
 
Murat Uyurkulak / Bazuka
Murat Uyurkulak, ilk öykü kitabı Bazuka‘da okurlarına birbirinden acayip dokuz öyküyle sesleniyor. Hayatla arasına bir çizgi, bir katman koymaya gerek duyulmamış öyküler bunlar. Hınzır bir gülümsemeyle yazılmış çoğu ve yazarının murat ettiği gibi, çoğu zaman hınzır bir gülümsemeyle okunuyor.
 
Paula Fox / Umutsuz Karakterler (çev. Begüm Kovulmaz)
Otto ve Sophie Bentwood, Brooklyn’in dönüşüme uğrayan bir mahallesinde yaşayan 15 yıllık evli bir çifttir. Güzel mobilyalarla döşedikleri evlerinde mahallenin eski sakinlerinden farklı olarak varlıklı bir hayat süren bu çift, diğer insanları kendilerine bir tehdit olarak görürler fakat dostlarının ev partisine davetli oldukları bir akşam, Sophie’nin beslediği bir sokak kedisi tarafından ısırılması başlarına gelecek uğursuzlukların başlangıcı gibidir.
 
Umberto Eco / Televizyona Dair (çev. Betül Parlak)
Televizyona Dair Umberto Eco’nun, 20. yüzyılın kitle iletişim evrenine damgasını vuran, “konuşan o tuhaf kutu”ya ve üretimlerine adadığı yazılarını okurla buluşturuyor. 

Yorum yapın