Can Çocuk’ta kutlama

Haziran 19, 2015

Can Çocuk’ta kutlama

IMG_8423Can Çocuk’taki yönetimsel yenilenme, çocuk edebiyatı dünyasının bir araya geldiği büyük bir davetle kutlandı.

2005 senesine kadar Can Yayınları çatısı altında yayımlanan tüm çocuk kitaplarını sahiplenerek kurulan, genç ve yaratıcı bir ekip ile kapak tasarımlarını ve yayın politikasını kurumsallaştıran Can Çocuk Yayınları, geçen 10 senenin ardından büyük bir adım daha attı. Çocuk ve gençlik yayınları dergisi İyi Kitap’ın Yazı İşleri Müdürü olarak tanıdığımız Zarife Biliz, Can Çocuk Yayınları’nda Genel Yayın Yönetmeni olarak görevine başladı.

Can Çocuk Yayınları, bu heyecanını çocuk edebiyatına gönül vermiş tüm dostlarıyla birlikte kutladı. Can Sanat Yayınları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Öz yaptığı açılış konuşmasında yayınevinin kuruluşundan bugüne dek aldığı yoldan bahsederken “çocuğu” olarak nitelendirdiği Can Çocuk Yayınları için “Bu çocuk artık büyüdü, bundan böyle yönetime yeni bir yapı kazandırma ve farklı bir ihtimamla devam etme kararı aldık,” dedi. Can Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Zarife Biliz ise kendisine duyulan güven için Samiye Öz’e ve Can Öz’e teşekkürlerini sunarken, “Bu ülkenin kültür ikliminde oynadığı rolle Türkiye’nin karanlık bir döneminde hepimize ışık, umut olmuş, yayımladığı kitaplarla hayatımızı, düş ve düşünce evrenimizi aydınlatmış bir yayınevine, Can Yayınları çatısı altına davet edilmiş, bu güvene layık bulunmuş olmak benim için büyük bir onur,” dedi.

Çocuk ve gençlik edebiyatı dünyasından tanıdık pek çok simanın katılımıyla Cezayir Restoran’da yapılan bu kutlamada yazarlar, çevirmenler, çizerler; yayıncılar, gazeteciler ve telif hakları ajansları bir araya geldi.

edebiyathaber.net (19 Haziran 2015)

Yorum yapın