Bursa sevdalıları için

Aralık 12, 2022

Bursa sevdalıları için

Ekrem Hayri Peker’in “Bursa’da Yaşanan İlginç Olaylar” adlı kitabı Ekin Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazarın Bursa üzerine yazdığı onuncu kitabı 1950-1960 Yılları Arasında BURSA’DA YAŞANAN İLGİNÇ OLAYLAR.

Yazar kitabını şöyle anlatıyor:

“Bursa o kadar değişti ki, Çocukluğumun ve gençliğimin Bursa’sını çocuklarıma anlatsam kısmen gördükleri ve yaşadıkları için inanacaklar ama torunuma anlatsam, ‘dedemin kafası sulanmaya başladı’ diye düşünecek” dedim. Ve bildiğim, yaşadığım Bursa’yı yazmaya çalıştım. Çalışmalarımı 1950 yılından başlayarak incelediğim 11 yıllık yerel gazeteler haberleriyle zenginleştirdim.

Bursa’yla ilgili yaptığım çalışmalardan; Emirsultan-Heykel Arasında Nostaljik Bir Gezinti, Altıparmak-Muradiye-Çekirge Arasında Nostaljik Bir Gezinti, Keşiş Dağındaki Zeus, Bursa’da Sinema, 1950-1960’lı Yıllarda Bursa’da Kültürel ve Sosyal Değişim, 1930-1960 Yılları Arasında Bursa’da Eğlence, 1950-1960 Yılları arasında Yerel Basının Gözünden Bursa’da Sinema ve Magazin ve Yerel Basında Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nun Açılması yayımlandı.

Bu çalışmamda sizi ellili yıllara götürmek, Bursa yerel basında yer alan birbirinden ilginç haberleri Bursa sevdalılarına duyurmak istedim. Bulunan defineler, öldürülen fil ve boğa yılanları, deve güreşi, Bursa’yı ziyaret edenler, Cem Sultan’ın mezarının açılması, Vecihi Hürkuş’un uçakları, Bursa’nın eğlence kralı Hayri Küçük…

Ellili yıllara bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

edebiyathaber.net (12 Aralık 2022)

Yorum yapın