Burhan Sönmez’le Kitap Sohbeti bu akşam

Eylül 30, 2018

Burhan Sönmez’le Kitap Sohbeti bu akşam

Burhan Sönmez‘le son romanı “Labirent” üzerine Kitap Sohbeti bu akşam saat 19.00’da Kıraathane İstanbul’da düzenleniyor. 

Kitaptan:

“Theodora’nın Meyhanesi, araç girmeyen bir sokakta, yan yana sıralanmış restoranların ortasında, kaldırımı kaplayan masaları ve doluluğuyla seçiliyor. Gençlerin oturduğu uzun masada Boratin arkadaşlarının ilgisine karşılık vermeye çalışıyor. Humusun tadına baktın mı Boratin? Orası gürültülü, bu tarafta oturmak ister misin Boratin? Rakına bir buz daha alır mısın Boratin? Boratin masanın şarap içen yarısına katılmaktansa Bek’in izinde rakıyı tercih ediyor. Karşısında oturan Hayala, işte bu, diyerek kadehini kaldırıyor. Bütün masa onlara katılıyor. Boşalıp dolan kadehlerin de yardımıyla, üzerilerindeki gerginlik kısa sürede dağılıyor. Meze tabakları gelip gidiyor. Boratin bir yandan arkadaşlarının adları ile yüzlerini eşleştirip zihnine kaydetmeye, diğer yandan Bek’in konudan konuya atlayan konuşmasını izlemeye çalışıyor. Güzellik iyilikten daha caziptir, diyor Bek ve karşıdaki masada oturan bir grup kadını gösteriyor.”

Burhan Sönmez: 1965’te Haymana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar Britanya’da yaşadı. Yurt içi ve yurt dışında birçok ödüle değer görülen ve otuz sekiz ülkede yayımlanan Kuzey (2009), Masumlar (2011) ve İstanbul İstanbul (2015) adlı romanlarının ardından dördüncü romanı Labirent‘i (2018) yayımladı. Masumlar, 2011 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü ve İzmir St. Joseph En İyi Roman Ödülü’nü aldı. ABD’de Vaclav Havel Ödülü’ne (2017), Britanya’da EBRD Edebiyat Ödülü’ne (2018) değer görüldü. 

İletişim

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi
Asmalı Mescid Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak, 1
Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 2529389

edebiyathaber.net (31 Ekim 2018)

Yorum yapın