Burcu Seçmeer’den yeni öyküler: “Önemli Bir Gün”

Nisan 13, 2018

Burcu Seçmeer’den yeni öyküler: “Önemli Bir Gün”

Burcu Seçmeer’in yeni öykü kitabı “Önemli Bir Gün” Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kendimi on dört ayrı dile çevirdim!

Kız hak verir gibi oldu ama o an aklına, her dokunduğunda yörüngesine girdiği güneş ellerin şevk yanıkları geldi.

Nihayet bitirdi… Resmini “Dali Bahçesinde Olan Bitenler” olarak adlandırdı. 

Burcu Seçmeer, engin ve sıra dışı hayal gücüyle bir solukta okunacak görkemli bir kitap sunuyor. Fantazya ve realite, öykülerinde adeta tek yumurta ikizlerine dönüşüyor. Altı uzun, on iki kısa öyküden oluşan eser, özgün diliyle okurlara büyüleyici bir edebiyat serüveni vadetmekte. Nevi şahsına münhasır benzetmeleri, birden fazla tomurcuk veren kelimeleri, mizah ve zekayla harmanladığı mübalağa sanatı yazarın parmak izleri oluyor. Önemli Bir Gün, dalgalarla, deniz canlılarıyla bezendiği için masmavi; envaiçeşit bitkiyi, çiçeği, hayvanı kucakladığı için yemyeşil; insana dair tüm duyguları taşıdığı için ten renginde; dünya coğrafyasını, kültürlerini, dinlerini ve dillerini barındırdığı için rengarenk bir kitap.

Arka Kapak Yazısı

Bu kitabın yaratıcısı Parlak Yazarlar Kafesi’nde kahvesini DNA’lı içer. Aynı anda yan masada sevgilisine mektup yazan kadının elinin hamurundan bir parça alıp Paulo Coelho böreği de yapabilir. Düş gücüyle bir çulluk sürüsünün kaderini değiştirebilir. Bir incir ağacı ile bir gökkuzgununu Datça’daki eski bir değirmende buluşturduğu gibi, isterse Ege ile Akdeniz’i yanak yanağa getirebilir. Bir sihirbazdan söz ettiğimi sanabilirsiniz. Eh, Burcu Seçmeer biraz öyledir. Ahtapotları pusula olarak kullanan bir yazardır o. Öykülerinde tren düdükleri bile yüksek topukludur. Onları tamamlarken yazdığı harfler marangoz olarak işe aldığı bir siyah karınca sürüsü tarafından zımparalanmış gibidir.

Burcu Seçmeer biraz ateş, biraz çağlayan, biraz sis ve epey Alice’tir. Sınır tanımayan düşleri bu dünyaya sığmaz, gökadalar arasında gidip gelir. Bu kitabı okuyanlar da bu yüzden, “Biz bir kitaba binip uçtuk!” diyebilirler. “Çılgınca güzel bir gökyüzü tanığımızdır!”

Akgün Akova-

BURCU SEÇMEER

Burcu Seçmeer; 1979 yılında Ankara’da doğdu. Arı Koleji’nde yaptı ilk peteklerini. Oyunculuk sevdasına tutulup Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Hollywood yıldızlarının peşine takılıp Los Angeles’ta aldı soluğu; UCLA Üniversitesi’nde görsel ve sahne sanatları eğitimi aldı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıp oyunculuk bilgisini ve aşkını pekiştirdi. Aksanat, Tiyatro Kare, Talimhane Tiyatrosu’nun oyunlarında seyirci ve alkışlarla buluştu. İlk öykü kitabı Doku ile Yitik Ülke ailesine ve edebiyat dünyasına dahil oldu. Hâlâ öykülere devam etmekle birlikte Anadolujet ve Skylife gibi dergilere gezi yazıları yazıyor; Türkiye’yi, ülkeler coğrafyasını, dilleri, dinleri, kültürleri ve insanları keşfetmenin tadını çıkarıyor.

 edebiyathaber.net (13 Nisan 2018)

Yorum yapın