Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı

Haziran 21, 2021

Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı

Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin  6. sayısı yayımlandı. Dergi, Haziran-Temmuz sayısında Burcu Ünlü’nün yaptığı iki ayrı söyleşi ile yazar Abdullah Aren Çelik’i  ve çevirmen Elif Nihan Akbaş’ı ağırladı.

 Bu sayının şiirlerine “Nefesli Mektup” ile  Mahmut Temizyürek, “Korsan” ile Betül Dünder, “Münâcât” ile Hatice Nisan, “Hariçten Hiçe” ile  Abdulsamet Yaşar ve “Bir Çift Toz İçin” ile Tan Doğan katkı sağlarken; Mojtaba Nahani, Nazenin Nizamşehidi’nin “Salı’ya Kar Yağıyor” adlı şiirini Farsçadan çevirdi.

 “Ama Tuzluklar Merak Eder” ile Nazif Çiftçi, “İş Hanının Ayakkabıcısı” ile Murat Gil, “Sır Kapısı” ile   Arzu Eylem, “Tanpınar’ın Sukûtu” ile  Merve Yakut, “Komşular” ile Buket Arbatlı, “Oğlun da Seni Seviyor” ile Mehmet Fırat Pürselim, “Paylaşılan Yalnızlık ve Çocukluğuma Yazılmış İntihar Mektupları” ile  Damla Karakuş ve  “Müptelanın Sancısı” ile Murat Dura yeni sayının öykülerini oluşturdu.

Eser tahlil yazıları alanında “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz’i Neden Bu Kadar Çok Sevdik?” ile Beyza Ertem, “Gerçeğin Arayışında Bir Yaban Bozkırkurdu” ile  Hatice Köse ve “Necati Mert’in ‘Ekmek Arası’ İsimli Hikâyesinin  Sosyal Gerçeklik Bağlamında Tahlili” ile Recep Kayalı  katkıda bulunurken,  “Eleştiri Israrı II” adlı eleştiri yazısı ile Mehmet Özkan Şükuran, deneme yazıları başlığı altında   “Mimari Doku” ile Semih Akşeker, “Çöpler” ile Gülhan Tuba Çelik, “Akp’li ile Chp’li Sevgili Olabilir mi?” ile Arda Erel bu sayıya eşlik ettiler.

İki aylık periyotla çıkan derginin yayın yönetmenliğini Murat Dura üstlenirken, yayın kurulunda E. Beyza Kiraz, Burcu Ünlü ve Abdulsamet Yaşar yer alıyor.

Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin sosyal medya hesabı için:

https://twitter.com/BuluntuKutusu? ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

edebiyathaber.net (21 Haziran 2021)

Yorum yapın