“Bu Tez Nasıl Bitecek?” yayımlandı

Kasım 29, 2019

“Bu Tez Nasıl Bitecek?” yayımlandı

Eyüp Aygün Tayşir’in “Bu Tez Nasıl Bitecek?” adlı kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bu tez nasıl bitecek?” sorusu yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin birbirlerine ve kendilerine sıklıkla sorduğu bir sorudur. Bazen yakınmayla, bazen yılgınlık ve bıkkınlıkla, bazen de hakikaten tıkanma ve çaresizlikle sorulur. Danışmanla yapılan görüşmeler, tez yazan arkadaşlarla fikir teatileri, lisansüstü öğrencileri için oluşturulmuş özel toplantılar da zaman zaman bu soruya yanıt vermeye yardımcı olmaz.

Bu Tez Nasıl Bitecek? Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Kılavuzu, bu sorunun önüne geçmeyi değil, nedenlerini tespit edebilmeyi öneriyor. Hazır yanıtlar sunan bir reçete vermektense, soruları ve yanıtları zenginleştiren bir yol arkadaşlığı vaat ediyor. Lisansüstü öğrencilerinin elinin altında bulunması gereken değerli bir tartışma kılavuzu…

“Bu kitap nihayetinde, kendisi de hâlâ öğrenmek için çabalayıp duran birinin iyi niyetli bir çabasından fazlası değildir. İyi örnekleri okumak ve benzetmeye çalışarak ilerlemek bizi zaman içerisinde ilminde ve sanatında önceki haline nazaran daha ‘usta’ insanlara dönüştürecektir. Ve bu sonu olmayan bir süreçtir.”

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Eyüp Aygün Tayşir

1979’da İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Marmara Üniversitesi’nde yönetim bilimi alanında tamamladı. 2011-2012 yılları arasında Boston Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak görev yaptı. Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının yönetimi konusunda araştırmalar yürüttü ve yönetim dersleri verdi. 2014 yılında Yönetim ve Strateji alanında doçent unvanı aldı. 2018-2019 yılları arasında Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı ve bu süreçte Hamidiye Ticaret Mektebi’nin kuruluş dönemini ele alan bir araştırma projesinde çalıştı. Halen Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor ve Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde Modern Türkiye Tarihi alanında ikinci doktora eğitimini sürdürüyor. İlk romanı, 2016 yılında, 4 Hane 1 Teslim adıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır. 2017 yılında Hürriyet Kitap Sanat tarafından “Geleceğin 10 Yazarı” listesinde anılmıştır. İkinci romanı Tuhaflıklar Fabrikası 2018 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Pozitivist bilimin katı gerçekçiliği ile edebiyatın kurgusal ve büyülü gerçekçilikleri arasında salınarak yaşıyor.

edebiyathaber.net (29 Kasım 2019)

Yorum yapın