Bu proje Oğuz Atay’ın “Demiryolu Hikâyecileri”nden esinlendi

Ekim 12, 2016

Bu proje Oğuz Atay’ın “Demiryolu Hikâyecileri”nden esinlendi

fb_img_1476214771808İzmir Alsancak’ta bir ara sokakta, mütevazı bir şekilde okura ulaşan Belki Kitabevi “Belki Okursun Belki Yazarsın” adlı bir proje başlattı.

Kitabevinin genç işletmecileri Özgür Madak ve Harun Doğruçeken’e, bu projenin nasıl ortaya çıktığını sorulduğunda, Oğuz Atay’ın “Demiryolu Hikâyecileri” adlı eserini kaynak gösteriyorlar. Yazarların, yazdıkları hikâyeleri tren istasyonunda kısa süre duran yolculara satarak hayatlarını kazandığı 1970’li yılların anlatıldığı eserden yola çıkarak “Belki Okursun Belki Yazarsın” sloganıyla bu projeyi başlattıklarını söylüyorlar.

Projeye çok sayıda yazar da destek veriyor. Kaan Çaydamlı, Ahmet Büke, Yıldız İlhan, Kerem Işık, Semih Çelenk, Handan Gökçek, Murat Şahin gibi öykücüler, öykülerini Belki Kitabevi okurları ile buluşturacaklar. Bu öyküler sadece bir kez yazılacak, baskısı veya ikinci bir örneği olmayacak, yazarın kendi el yazısı ile okuruyla buluşacak. Bununla birlikte sadece öykü değil, mektup, günlük, deneme, şiirin de okurla buluşmasını istediklerini belirtiyor yayınevinin işletmecileri. Bu kapsamda projeyi biraz daha genişleterek okurların da ortaya koyacakları eserlerini kitabevine bırakabileceklerini söylüyorlar. Böylelikle okur, yazar ve kitabevi arasında organik bir bağ kurulması hedefleniyor.

Özgür Madak, “Bizim için okur bir müşteri değil. Aramızda edebiyat bağı olan akrabalık ilişkisine benzetebiliriz. Bu yüzden dedik ki satmasınlar. Yazan ve okuyan herkesin katılımlı olarak buluştuğu böyle bir proje başlattık. Yazan herkes el yazısıyla yazdığı bir metni burada bulunan bir sepetin içine atacak. Gelen başka biri de onu alıp gidecek.”

Adres: Mahmut Esad Bozkurt Cad. No.36/D Alsancak – İzmir

edebiyathaber.net (12 Ekim 2016)

Yorum yapın