Bu kütüphanede okumak sizden, çaylar belediyeden

Eylül 27, 2016

Bu kütüphanede okumak sizden, çaylar belediyeden

1474867717_2Zeytinburnu Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nde, kitap okuyan ya da ders çalışan herkese çay, kahve, çorba ücretsiz.

Geçtiğimiz aylarda Zeytinburnu Belediyesi tarafından Merkezefendi’de hizmete açılan Şehir Kütüphanesi, sessiz sakin konumu ve alışagelmişin dışında hizmetleriyle kısa sürede kitapseverlerin uğrak noktası oldu. Resmi açılışı yılsonunda yapılması planlanan kütüphanede kitap okuyan ya da ders çalışan herkese çay, çorba ve kahve ücretsiz servis ediliyor. Kütüphaneye, üniversite ve kurs sınavlarına hazırlanan öğrenciler kadar araştırma yapmak ve kitap okumak için de pek çok yetişkin geliyor. Sabah 09.00 ile gece 24.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphanede şu an 20 bin kitap bulunuyor.

Kütüphane sorumlusu Hazel Yılmaz “Kütüphanemizde 2017 yılı itibariyle 50 bin kitap bulundurmayı hedefliyoruz. Kitaplarımızın kaydı devam ettiği için şu an sadece ödünç kitap verebiliyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte kütüphanemize olan ilgi de arttı. Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kütüphanemize farklı türde kitaplar da kazandıracağız.” diyor.

Çay, kahve, çorba içip kitap okuyorlar

Hazel Yılmaz, sözlerine şöyle devam ediyor: “Toplumun bilgiye ihtiyacı var. Zeytinburnu Belediyesi bu eksikliği gördüğü için kütüphaneyi açmaya karar verdi. İnsanlara kütüphanelerin sıkıcı değil de eğlenceli yerler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Gün boyu ziyaretçilerimize her türlü içeceği ücretsiz olarak servis ediyoruz.” dedi.

“Haftanın yedi günü burdayız”

Kütüphaneye yaklaşık bir aydır gelen Tayfun Çeçen, önceden Beyazıt’taki kütüphaneye gidiyormuş. Şimdilerde ise her gün Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nde soluğu alıyor. Çeçen, “Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Sabah 09.00’da geliyorum. Akşam 19.00’da çıkıyorum. Ortam ve verilen hizmet çok hoşuma gidiyor. Burada gerçekten çok özverili çalışan bir ekip var.” diyor. Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nin eşsiz ve sakin ortamı tüm kitapseverlere iyi bir çalışma imkanı sunuyor.

edebiyathaber.net (27 Eylül 2016)

Yorum yapın