Bu kitap ne kadar değil ne zaman yediğin önemli diyor

Nisan 29, 2019

Bu kitap ne kadar değil ne zaman yediğin önemli diyor

Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun Sirkadiyen Beslenme adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Zamanı yavaşlatmayı öğrenmek istemez miydiniz?

Alkali Diyet, Tokuz ama Açız, Kuantum Beslenme kitaplarının yazarı Dr. Ayşegül Çoruhlu’dan beslenme – sağlık ilişkisinde çığır açacak bir kitap Sirkadiyen Beslenme.

Sirkadiyen Beslenme’de Ayşegül Çoruhlu sadece diyet meselesine değil sağlığın şifresine de noktayı koyuyor.

Çoruhlu’ya göre: Sağlıklı, uzun bir ömür ve ideal kiloda enerji dolu bir yaşam sürmek için yapmamız gereken tek bir şey var: Saate bakmak!

Yemek yerken yapmanız gereken şey tabağınızdan önce saate bakmak!  Çünkü ilk insandan bugüne değişmeyen bir şey var: Bedenimiz tüm fonksiyonlarını biyolojik saate yani güneşin hareketine göre ayarlıyor. Yediğimiz her besin onu kaçta yediğimize göre kiloya ya da enerjiye dönüşüyor!

Bedenimizin en büyük şifa kaynağı olan geceye hakkını vermeli; akşam olmadan son öğünümüzü yemeli, ışıkları söndürüp bedenimizi en doğru saatte dinlenmeye çekmeliyiz…

Son yemeğimizi erken yediğimizde, aç kaldığımız saatleri uzattığımızda vücudun check-up sistemi devreye girer; bozuk, yoldan çıkmış hücreler tek tek tespit edilir, vücudun kendi kendini iyileştirme sürecinde yok edilir… Bunu yaptığınızda uykuda kilo verir, virüs taramasından yeni çıkmış bir bilgisayar gibi her sabah enerji dolu; capcanlı, pespembe yanaklarla, sağlıklı ve dinç bir şekilde güne uyanırsınız…

Yazar Hakkında:

Dr. Ayşegül Çoruhlu, 4 Temmuz 1969’da doğdu. Orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1994’te İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Şişli Etfal Hastanesi’nde biyokimya uzmanlığı ihtisasını tamamlarken Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği master programına devam etti. 2000 yılında Amerikan Hastanesi’nde biyokimya uzmanı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra İntermed Polikliniği laboratuvar şefi olarak görevine devam etti. Bu görevde kaldığı yıllar içinde koruyucu hekimlik konseptine uygun check-up programları hazırladı. Antioksidan, gıda duyarlılığı, kişiye özel hormon ve genetik testleri gibi ileri antiaging yaklaşımlarını ilk uygulayanlardan oldu. Vitamin ve mineral desteği kullanımı konusunda uzun süre eczacı ve doktorlara seminerler verdi. Amerika ve Avrupa anti-aging derneklerine üyedir. Alkali Diyet, Tokuz ama Açız ve Kuantum Bes­lenme kitaplarının yazarıdır. Çoruhlu, kurumsal şirketlere “Alkali Yaşam” seminerleri vermektedir.

www.alkalidiyet.com
instagram: dr.aysegulcoruhlu

edebiyathaber.net (29 Nisan 2019)

Yorum yapın