“Bu İşler İnce İşler”in yazarından yeni kitap

Ağustos 19, 2022

“Bu İşler İnce İşler”in yazarından yeni kitap

Özgür Uysal’ın O Dediğin Masallarda Olur Canım adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Zeus’tan Günümüze Aşk Taktikleri

Bir önceki kitabı Bu İşler İnce İşler ile ilişkilerin üzerine kara kara düşünülecek bir şey olmadığını gösterip işin eğlenceli kısmının altını çizerek okurlarına “bu işler” konusunda farklı bir bakış kazandıran Özgür Uysal’ın yeni kitabı O Dediğin Masallarda Olur Canım çıktı! 

“Yalnızlık Allah’a mahsustur.” diyerek özetlediğimiz gibi her canlı bir diğeriyle ilişki içinde yaşamaya mecbur. Hâl böyle olunca düşünmeye başladığı ilk andan beri insanın en önemli dertlerinden biri nasıl ilişki kurması gerektiği olmuş. 

İnsanlık tarihinin öncül anlatıları olan mitolojik hikâyelerden günümüzün dijital dünyasındaki en işlek hikâye paylaşım araçları olan sosyal medya uygulamalarına kadar hep benzer sorulara yanıt aranmış ilişkiler konusunda… 

“Bulunabilmiş mi?” derseniz, yanıtı Özgür Uysal’ın yeni kitabı O Dediğin Masallarda Olur Canım’da! 

Arka Kapak Yazısı:

“HİÇBİR KALP ZORLA ELDE EDİLMEZ.”

-MOLIÈRE

İnsanlık neredeyse varoluşundan beridir kendine benzer soruları soruyor: İlk adımı kim atmalı? Neyi çekici buluyoruz? Nasıl flört edilir? Sonsuz aşk mümkün mü? Nereden sevgili bulurum? Kaçan neden kovalanır?

Günümüzün soruları daha çok şöyle: DM’den nasıl yürünür? İlk mesaj ne olmalı? Para ne kadar önemli? “Görüldü” yememek için ne yapmalı? İlk buluşmada ne yapmalı? Konuşacak konu nasıl bulurum?

İşin garibi bilimsel metotlarda aradığımız yanıtlar mitolojinin zaten içinde… Sorular değişse de binlerce yıldır herkes ilişkide başarı peşinde… Taktikler, eski sevgililer, friendzone, manipülasyon ve daha neler neler… Bu kitapta aradığın tüm cevapları ve mitolojik yansımalarını bulacaksın. Keyifli okumalar.

“Bu kadar okudum, bu kadar öykü ya da destan duydum, aşkın yolu asla düz gitmiyor.” 

-Shakespeare

Yazar Hakkında:

Özgür Uysal bir hikâye anlatıcısı. Saint Joseph Fransız lisesi, ardından Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri yüksek lisansını tamamladıktan sonra ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. 12 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en büyük dergilerinde ilişkiler ve cinsellik üzerine makaleler yazıyor. 15 yıldır reklam ve medya sektöründe. “İnce İşler” ismindeki Youtube kanalında ilişkilerin sosyolojik ve psikolojik boyutlarını incelediği videolar hazırlıyor. Belgesel, reklam ve dizi formatları yazıyor. Mitoloji alanında seminerler veriyor. Bir önceki kitabının ismi Bu İşler İnce İşler. Evli, bir kız çocuğu babası ve Başak burcu.

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2022)

Yorum yapın