Brezilya’da metro bileti kitap

Aralık 7, 2015

Brezilya’da metro bileti kitap

brezilyada_kitaplar_metro_bileti_oldu_h24681_af3b2Brezilya’da kitap okuma alışkanlığına yönelik bir anket yaptıran yetkililer, yılda yalnızca iki kitap okuduğunu öğrendikleri yurttaşları için yaratıcı bir kitap projesi hazırladı.

Yetkililer bu oranı artırmak için ülkenin en büyük yayınevlerinden biriyle anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, metro bileti olarak kullanılabilecek bir kitap koleksiyonu hazırlandı. İlk etapta on adet kitap ile hazırlanan bu koleksiyon, boyut olarak küçük kitaplar içerdiği için taşıması hayli kolay olacak şekilde tasarlanmış.

23 Nisanda kutlanan Dünya Kitap Günü sebebiyle Sao Paolo metro istasyonlarında 10 bin adet kitap dağıtıldı ve her bir kitaba bir barkod yerleştirilerek 10 adet ücretsiz metro giriş bileti tanımlandı. Ayrıca bir yazılım geliştiren yetkililer, 10 bilet geçişini yapan okurlar için bu kitapları internet üzerinden tekrar kredi yüklenebilir hale getirdi. Böylece kitapların başkalarına hediye edilerek kitap okuma alışkanlığının artması hedefleniyor.

Sao Paolo şehri öncülüğünde uygulanan proje hakkında ilk geri bildirimlerden hayli memnun olan yetkililer, projeyi en kısa süre içinde diğer şehirlerde de yürürlüğe koymayı hedefliyor. Kampanya, dünya genelinde ses getirmesinden sonra Cannes Lions Festival’inde promosyon ve outdoor alanında gümüş, tasarım alanında ise bronz madalya aldı.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2015)

Yorum yapın