Braille alfabesiyle “Şiirlerle İstanbul” kitabı yayımlandı

Mayıs 29, 2019

Braille alfabesiyle “Şiirlerle İstanbul” kitabı yayımlandı

Görme engelli okurlar için hazırlanan “Şiirlerle İstanbul” kitabı, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle yayımlandı. 
Enver Ercan’ın 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti için düzenlediği “Bizans’tan Günümüze İstanbul Şiirleri” kitabından seçilen şiirlerden oluşan kitapta Yahya Kemal’den günümüze 38 şairin İstanbul şiirleri yer alıyor.

Kitabın görme engelli okurlara ulaşması, ölümünden sonra Ercan’ın bir düşünü daha gerçekleştirdi.  Türkiye Yazarlar Sendikası ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi, kitabın tematik değerini zedelemeden seçkiyi Yahya Kemal’den günümüze 38 şairin İstanbul şiirleriyle yeniden düzenledi.  Enver Ercan’ın birikiminin önemli bir parçasını yansıtan kitabın Braille alfabesine aktarılmasını ve basımını ise Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri üstlendi.

“Şiirlerle İstanbul” kitabı, Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin görme engelli bireyler için ayrılmış özel koleksiyonuna eklendi. Nilüfer’de yaşayan görme engelli yurttaşların talebi doğrultusunda, kitap kendilerine ulaştırılacak.

Türkiye Yazarlar Sendikası da bu özel basımı ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve kütüphane koleksiyonlarına gönderecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri

Akkılıç Kütüphanesi/441 01 42

Üçevler Kütüphanesi/441 81 89

Şiir Kütüphanesi/413 27 37

Demirci Kütüphanesi/494 19 54

Çocuk Kütüphanesi/486 62 46

kutuphane.nilufer.bel.tr

facebook.com/niluferkutuphane

twitter.com/niluferkutuphne

instagram.com/niluferkutuphane

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2019)

Yorum yapın