Bora Abdo yeni kitabıyla İletişim Yayınları’nda

Şubat 6, 2020

Bora Abdo yeni kitabıyla İletişim Yayınları’nda

Bora Abdo’nun yeni kitabı “Hayâlî’nin Tesadüfleri” 14 Şubat’ta İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

O da beni böyle izliyor ve merak ediyor muydu ve ben örgüme eğilmiş harıl harıl örerken boynumun ya da ensemin çıplaklığı geceleri yatağında birdenbire aklına geliyor muydu? Sağına, sağındaki meleklerine dönüp de sanki ben duyacakmışım gibi “aşkım,” diyor muydu? O da beni rüyalarında hep görüyor muydu misal?

Hayâlî’nin Tesadüfleri, yaşam ve ölüm, aşk ve nefret arasındaki ince çizgide çetrefil bir kurguyla anlatılmış sıra dışı öyküler.

Bora Abdo, eşine sık rastlamadığımız, farklı ve güçlü bir kalem…

1977’de İstanbul’da doğdu. 1995-1997 yılları arasında çeşitli dergilerde öyküleri yayımlandı. 1997-2009 yılları arasında yazmadı. 2009 yılında yeniden öykülerine geri döndü. Notos, kitap-lık, Sözcükler, Sarnıç, Dünyanın Öyküsü ve İzafi dergilerinde öyküleri yayımlandı. 2012 yılında “Karakış Üçlemesi”nin ilki olan Öteki Kışın Kitabı yayımlandı. Bu kitapla 2013 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer görüldü. 2014 yılında yayımlanan “Beni Unutma Dörtlemesi”nin ilk kitabı Bizi Çağanoz Diye Biri Öldürdü adlı öykü kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görüldü. 2016 yılında yayımlanan Seni Seviyorum. Çok, adlı öykü kitabı “Pergel İkilemesi”nin ilk kitabıdır. 2017 yılında yayımlanan Balık Boğulması “Beni Unutma Dörtlemesi’nin ikinci kitabıdır ve yazarın ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (6 Şubat 2020)

Yorum yapın