BirGün Avrupa Kültür, Sanat ve Gazetecilik Akademisi çalışmalarına başlıyor

Ağustos 31, 2020

BirGün Avrupa Kültür, Sanat ve Gazetecilik Akademisi çalışmalarına başlıyor

BirGün Avrupa Kültür, Sanat ve Gazetecilik Akademisi çalışmalarına başladığını duyurdu:

BirGün Avrupa Kültür, Sanat ve Gazetecilik Akademisi ise bir taraftan BirGün Avrupa’ya gönüllü emek veren amatör gazetecileri ücretsiz atölye çalışmalarıyla desteklemeyi bir taraftan da Avrupa çapında kültür-sanat alanında nitelikli eğitimler vermeyi planlıyor. Akademi, kendi alanında uzman eğitmenler tarafından yönetilecek atölyeler aracılığıyla Avrupa’da sanat ve edebiyat konusunda kuramsal bilgilerini genişletmek isteyen, Türkçe edebi ürünler veren, vermeyi amaçlayan yazar adaylarına destek vererek, kültür hayatına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Akademi’nin önümüzdeki dönem çalışmalarının pandemi koşulları nedeniyle online olarak sürdürülmesi planlanıyor. Atölyelere başvurular için [email protected] adresine mail atılması gerekiyor. Yakın zamanda açılması planlanan atölyeler ise şunlar:

Gazetecilik Atölyesi

Eğitmen: Kazım Doğan- Doğuş Sarpkaya

Ders Saati ve Günleri: Pazartesi 19.00-21.00

Atölye Başlangıç Tarihi: 14.09.2020

Toplam Ders Saati: 8

Ücret: BirGün Avrupa Gönüllüleri için ücretsiz

Haber yazımında dikkat edilmesi gereken kurallar, gazetecilik prensipleri ve sorumlulukları konularının işleneceği atölyede, aynı zamanda her katılımcı bir haber hazırlayarak sürece katkı sunacaktır.

Uygulamalı Öykü Yazımı Atölyesi

Eğitmen: Fadime Uslu-Doğuş Sarpkaya

Atölye Başlangıç Tarihi: 15.09.2020

Ders Gün ve Saatleri: Salı 19.00-21.00

Toplam Ders Saati: 8 Saat – 4 hafta

Ücret: 80 Euro

Açıklama:

Dört hafta boyunca sürecek atölyede ilk haftalarda öykü sanatının temel değerleri, öykü estetiği irdelenecek. Öykünün diğer sanat dallarıyla ilişkisi; özellikle resim, fotoğraf, sinema, müzikle bağlantısı çözümlenip hikâye yaratma uygulamaları yapılacak.

İlerleyen haftalarda hikâyeye göre atmosfer kurma, mekân oluşturma, karakter yaratma, zamanı kullanma biçimleri ele alınacak. Kurgu türleriyle öykü dili; kurgu-dil ilişkisi uygulamalı çalışmalarda derinlemesine incelenecek. Ülkemiz ve dünya edebiyatından seçilmiş öyküler çözümlenecek. Atölyemize katılan arkadaşlarımıza çeşitli materyaller-notlar verilecek.

Roman Kuramına Giriş Atölyesi

Eğitmen: Doğuş Sarpkaya

Atölye Başlangıç Tarihi: 09.09.2020

Ders Gün ve Saatleri: Çarşamba 19.00-21.00

Toplam Ders Saati: 8 Saat

Ücret: 80 Euro

Açıklama:

Roman okuyan, roman yazan, romanlar üzerine yazı yazmak isteyen herkese açık olacak atölyede romanın temel unsurları, akımlar, alt türler; türün ortaya çıkışından bugüne kadar geçirdiği değişim toplumsal koşullarla birlikte incelenecektir. Atölyenin amaçları katılımcılara roman sanatına yönelik yeni bakış açıları kazandırmak, roman yazmak ve kurmaca eserler üzerine eleştirel metinler kaleme almak isteyenleri teşvik etmek, katılımcıların yazı çalışmalarına destek olmaktır. Edebiyat üzerine derinlemesine düşünmek isteyen herkese açık olan atölye, edebiyatın teorik arka planına odaklanarak, yazar adayları ve edebiyat tutkunlarının okuma ve yazma deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

Online Yazı Atölyesi

Eğitmen: Barış İnce

Atölye Başlangıç Tarihi: 10.09.2020

Ders Gün ve Saatleri: Perşembe 19.00-21.00

Toplam Ders Saati: 8 Saat – 4 Hafta

Ücret: 80 Euro

Açıklama:

Dört hafta boyunca sürecek atölyede, yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar ele alınacaktır. Duyuların kullanılması, benzetme/metafor, imge üretimi, hikayeleştirme, karakter yaratma, diyalog yazma gibi konular ele alınacaktır. Deneme ve makaleye dair kimi teknikler de son hafta işlenecektir. Her hafta PDF şeklinde verilecek olan değerli öyküler okunacak, katılımcılara yazma ödevleri verilecektir. Yazılan yazılar Barış İnce tarafından değerlendirilip mail yoluyla katılımcıya bilgi verilecektir. Her hafta bir katılımcının yazısı seçilip katılımcıların olduğu gruba atılacak ve üzerinde konuşulacaktır.

edebiyathaber.net (31 Ağustos 2020)


Yorum yapın