Bir kadın, iki kimlik ve sırlarla dolu bir geçmiş

Ocak 26, 2021

Bir kadın, iki kimlik ve sırlarla dolu bir geçmiş

Filiz Çiçek’in yeni romanı Ölü Kadının Günlüğü İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Okuru bir girdap gibi içine çeken sürükleyici bir psikolojik gerilim.

Denizde geçirdiği boğulma tehlikesi sırasında kalbi duran, tekrar hayata döndürülse de bir türlü ikinci yaşamına adapte olamayan İlknur’un gizem dolu öyküsü Ölü Kadının Günlüğü, Filiz Çiçek imzası ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Roman, genç bir kadının, İlknur’un tatilde yaşadığı korkunç deneyimin ardından kâbusa dönen yeni hayatını konu alıyor. Unutkanlık, yorgunluk ve uykusuzlukla baş etmeye çalışan İlknur, antidepresanlarla ayakta kalmaya çalışırken yalnız kaldığı evinde esrarengiz olaylar yaşamaya başlıyor. Kendi odasında ne zaman aldığını hatırlayamadığı açık seçik kıyafetler, asla takmayacağı takılar ve okumadığı yazarlara ait kitaplar bulan İlknur, yaşadığı bu gizemli olayların dozu artınca çareyi hipnozda buluyor.

Karanlık geçmişinin izinde bir suçluya dönüşen İlknur’un bu sıra dışı öyküsü bir solukta okunmayı bekliyor. 

Arka kapak

İnsan kaç kere ölür? İlknur karanlık bir denizin dalgalı sularında ölüyor ilkin. Kalbi durup tekrar hayata döndüğünde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmeden…

Dinmeyen baş ağrıları, evde yankılanan topuk sesleri ve bir gün kendi günlüğünde aniden beliren esrarengiz isimle kâbusa dönen bir hayat.

Kim olduğunu bilmediği ve delicesine kaçtığı vahşi kadın, ona bir gölge kadar yakın ama bir o kadar da uzak. Gerçeklerse adeta kaçmanın asla mümkün olmadığı, içine çeken bir kara delik.

Masum bir kadının sıradan yaşamından İstanbul’un arka sokaklarına, kirli meyhanelerine, metruk binalarına sürüklenen gerilim dolu, psikolojik bir öykü.

İlknur ve Leyla; yitik bir geçmişin iki farklı yüzü.

Editör Mehmet Bozkurt

Yayıma hazırlayan Ezgi Hotalak Adalı

Kapak tasarım Bahar Ata -Gilas Coşkun

Sayfa tasarım Ayça Ateş

edebiyathaber.net (26 Ocak 2021)

Yorum yapın