Bir gangster hikâyesinin öteki yüzü: Mafyanın Muhasebecisi

Aralık 22, 2022

Bir gangster hikâyesinin öteki yüzü: Mafyanın Muhasebecisi

Zali de Toledo’nun Mafyanın Muhasebecisi: Bir Gangsterle Aşk Yaşamak adlı kitabı, Aycan Ak çevirisiyle Mundi Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mafyanın gizli aktörüyle yaşanan gizli bir hayata dair anıları bir araya getiren Mafyanın Muhasebecisi: Bir Gangsterle Aşk Yaşamak, Zali de Toledo’nun kendi hayatının bir anlatısı. 

Gençliğinde New York mafyasının yatırımlarını yöneten ve şehrin yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden biri kabul edilen Meyer Lansky’yi sadece birkaç kişi iyi tanımaktadır.

“Mafyanın muhasebecisi” Lansky ile Zali de Toledo’nun yolları, genç kadın yeni bir başlangıç yapmak için İsrail’e gidip bir otelde garson olunca kesişir.

Lansky hakkında anlatılan hikâyelerin çoğu Lansky’nin yasadışı faaliyetleriyle ilgilidir, fakat aynı kişiye eski ABD Başkanı Truman’ın “hizmetlerinden ötürü” Başkanlık Özgürlük Madalyası taktığı düşünülürse işlerin tahmin ettiğimizden daha karışık olduğu açıktır.
 
Bu hikâyenin öteki yüzüne şahit olma fırsatı elde eden Zali de Toledo, yaşadıkları gizli ilişkiyi, yıllar boyu Lansky’den aldığı mektupları, Lansky’nin öteki kimliğini ve pek çok insanın gözünde bir suçlu olan “gangster”le birlikte almak zorunda kaldıkları kararları yazarak madalyonun öbür yüzüne ışık tutuyor.

Tür: Anı
Sayfa sayısı: 208
Fiyat: 79,00 TL

ZALI DE TOLEDO, Türkiye’de doğdu, on yedi yaşında tek başına İsrail’e göç etti, yeterli eğitim görmediğinden geçici işlerde çalıştı. Bugün altı dil bilen yazar, Talma Sanat Galerisi müdürlüğü, İsrail Filarmoni Orkestrası halkla ilişkiler müdürlüğü gibi görevlerin yanı sıra 2011-2017 arası İsrael’deki Türkiyeliler Birliği’nin başkanlığını yürüttü. Ayrıca 1993 yılında dönemin İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres’in kendisini Türkiye’de görevlendirmesiyle İsrail’in Kültür Ataşesi olmuş ve Dinler Arası Diyalog projesine on yıl boyunca liderlik etmiştir. Yakın zamanda Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü (MEMRI) için Türkiye medyası araştırmacılığı da yapmıştır.
 
AYCAN AK, 1982 yılında Sofya’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde lisans ve Kültürel İncelemeler bölümünde de yüksek lisans eğitimi aldı. İstanbul’da yaşıyor, editörlük ve çevirmenlik yapıyor.

edebiyathaber.net (22 Aralık 2022)

Yorum yapın