Bir erotik roman yazdı ve…

Mart 13, 2012

Bir erotik roman yazdı ve…

E.L. James, bir televizyonda yapımcı olarak çalışan iki çocuklu bir anneydi. Daha sonra erotik bir roman yazdı. Şimdi herkes o romanı konuşuyor ve gri kıravatları arıyor

İlk romanı Fifty Shades of Grey’le New York Times’ın çok satan listesinde zirveye oturan ve film hakları için teklif savaşlarına yol açan E.L. James, bir anda Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) edebiyat çevrelerinin gündemine oturdu. Ocak ayında tam zamanlı olarak yazmak için televizyon prodüksiyon yöneticiliğini bırakan iki çocuk annesi yazar, kendi ülkesi Britanya’da bile hâlâ tanınmıyor. Guardian’ın haberine göre, bu durum fazla uzun süreceğe benzemiyor, çünkü roman Britanya’da da basılacak. Bununla birlikte, James’in menajeri çekingen bir üniversite öğrencisiyle başarılı bir müteşebbis arasındaki ilişkiyi anlatan romanın film haklarını almak için ABD’li film stüdyolarının yarıştığını söylüyor.

Batı Londra’da yaşayan ve tam adı konusunda ser verip sır vermeyen James, şimdilik söyleşileri de menajeri Valerie Hoskins’e havale ediyor. “Fifty Shades of Grey’i birçok bakımdan klasik bir roman olarak gören Hoskins, “Elbette ki iki ana karakter arasındaki ilişkiye dair erotik pasajlar var, ki bence bu, anaakım ticarî kurmacada eşine az rastlanır bir durum” diyor.

Kaynak: Taraf (13 Mart 2012)

Yorum yapın