Bir cinayetin izinde

Ağustos 2, 2022

Bir cinayetin izinde

Emmanuel Bove’un Suzy Pommier Cinayeti adlı romanı, Hayrettin Yıldız çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Avrupa’da 1900’lerin ilk yarısında yaşamış ve yazmış Emmanuel Bove, Suzy Pommier Cinayeti kitabıyla ünlü bir aktrisin cinayetiyle ilgili gizemi çözmeye çalışan müfettiş Hector Mancelle’in izini sürdüğü soruşturmayı aktarıyor.

Arka planda karakterlerin içinde olduğu ruh halini ince ayrıntılarla anlatan yazar, okurun ilgisini sürekli canlı tutuyor. Oynadığı filme cinayete kurban giden bir kadını oynayan Suzy Pommier’in cinayeti sonrasında katilin kim olduğundan çok bir an önce davanın kapatılmasına karşı çabucak harekete geçen müfettiş Mancelle’in çabasını takip ediyoruz.

Günümüzde de pek yabancı olmadığımız bu durum karşısında adaletin yerini bulması önem kazanırken merak duygusu da hiç kaybolmuyor.

Fransız yazar Emmanuel Bove’un 20’ye yakın eseri arasında daha önce Son Gece ve Arkadaşlarım kitapları Türkçeye çevrildi, Hayrettin Yıldız tarafından çevrilen Suzy Pommier’in Cinayeti ile Bove’un eserlerinin devamının gelmesini okurların değerlendirmesine bırakıyoruz.

edebiyathaber.net (2 Ağustos 2022)

Yorum yapın