Bianca Pitzorno’dan çocuklara: “İnanılmaz Hikâye” dizisi

Temmuz 3, 2019

Bianca Pitzorno’dan çocuklara: “İnanılmaz Hikâye” dizisi

Bianca Pitzorno’nun yazdığı, Quentin Blake’in resimlediği, iki kitaptan oluşan “İnanılmaz Hikâye” dizisi, Demet Elkâtip çevirisiyle 3 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dikkat, hayalleriniz gerçekleşebilir!
Bianca Pitzorno ve Quentin Blake’ten çok komik, iki “İnanılmaz Hikâye”!Yarım asırlık verimiyle İtalyan edebiyatının unutulmazları arasına giren, klasik masalları eğlenceli bir üslupla yorumlayan Bianca Pitzorno‘nun küçükler için yazdığı iki kitaplık diziyi, Andersen ödüllü sanatçı Quentin Blake desenledi. Sosyal adaletsizliğe, edebiyat ve hayal gücüyle karşı çıkan yazar, okurlarını eğlenceli ve sürükleyici bir maceraya davet ediyor. İlk kitapta “Kibritçi Kız” masalına sıradışı bir kurguyla yaklaşırken, ikinci kitapta, kardeş özlemine, sorumluluk bilincine kalıpları yıkan bir mizahla yaklaşıyor.

SİHİRLİ YÜZÜK

Lavinia için o günün yılbaşı olmasının anlamı yoktur. Telaşla alışveriş yapan insanlar, yırtık pırtık giysiler içinde, soğuktan morarmış küçük kibritçi kızı fark etmez bile. Lavina’nın en umutsuz olduğu anda ortaya çıkan şahane peri ona bir yüzük hediye eder. Bu yüzüğün öyle akıl almaz bir gücü vardır ki, Lavinia’nın yaşamı peri masalına dönüşüverir. Ancak, “fena kokan” bir masala!..

OYUNCAĞIN SIRRI

Bebeklere bayılan Teo, bir kız kardeşinin olmasını çok istemektedir. Günün birinde antikacı dükkânından, neredeyse gerçek gibi görünen bir oyuncak bebek edinir. Ve ona Petra adını verir. Ancak Petra, sıradan bir oyuncak değildir, şaşırtıcı hünerleri vardır. Petra’yla birlikte, şehrin en lüks oteline yerleşen Teo’nun yolu eski kibritçi kız Lavinia’yla kesiştiğindeyse, işler beklenmedik biçimde karışmaya başlar…

Bianca Pitzorno: 1942’de Sardinya Adası’nda, Sassari’de doğdu. İtalya’nın en önemli yazarlarındandır. Arkeoloji ve klasik edebiyat öğrenimi gördü; 1970’te ilk kitabıyla dikkat çekti. RAI televizyon kanalı için kültür programları hazırladı; oyunlar, eleştiriler, şarkı sözleri ve senaryolar yazdı. Toplumsal ve politik sorunları, mizah dolu, eğlenceli bir anlatımla işleyen yazarın kitapları pek çok dile çevrildi, önemli ödüller aldı. UNICEF İyi Niyet Elçisi seçildiği gibi, Hans Christian Andersen Ödülü’ne de aday gösterildi. 2012 yılında Türkçe’ye kazandırılan Ağaçtaki Ev adlı çocuk romanı, Berlin Edebiyat Festivali’nce 2018 Yılın Sıradışı Kitabı seçildi. Milano’da yaşayan Pitzorno’nun küçük okurları için yazdığı “İnanılmaz Hikâye” dizisinden iki kitap 2019’da, Sihirli Yüzük ve Oyuncağın Sırrı adlarıyla Türkçe’ye kazandırıldı.

Quentin Blake: 1932’de Londra’da doğdu. Dünyaca ünlü sanatçı, Roald Dahl, Joan Aiken ve Bianca Pitzorno gibi yazarlar için sayısız kitap resimledi, çok sayıda derginin desenlerini üstlendi. 20 yıl öğretmenlik yaptığı Kraliyet Sanat Akademisi İllüstrasyon Bölümü’nün başkanlığını yürüttü. Londra’da yaşayan sanatçı, sayısız ödülün yanı sıra 2002 Hans Christian Andersen Ödülü’nün de sahibi.

edebiyathaber.net (3 Temmuz 2019)

Yorum yapın