Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları 4-8 Kasım’da

Kasım 2, 2021

Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları 4-8 Kasım’da

Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları, 4-8 Kasım tarihleri arasında yazarları ve edebiyatseverleri bir araya getirecek. 

Beyoğlu Kültür Yolu – Edebiyat Buluşmaları kapsamında Defne SumanLiz BehmoarasHakan AkdoğanEce Erdoğuş LeviMehmet GüreliSami DündarÖzlem Ertan ve Aslı Tunç hem okurlarıyla buluşacak hem de Beyoğlu’na farklı bakış açılarıyla yaklaşarak Beyoğlu apartmanlarını, edebiyatımızda Beyoğlu’nun yerini, Beyoğlu’nda çocuk olmayı konuşacak. Beyoğlu’nun tarihi ve kültürel yapısını edebiyat ile harmanlayan bu buluşmalar yediden yetmişe tüm edebiyatseverlerin merakla katılabileceği etkinliklerden oluşacak.

İstiklal Millet Kütüphanesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle 4-8 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan edebiyat buluşmalarına ev sahipliği yapacak.   

Covid-19 kapsamında her etkinlik için kişi sayısı sınırlıdır. Rezervasyon ve detaylı bilgi için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat Buluşmaları Etkinlik Programı

Tarih4 Kasım 2021, Perşembe Saat: 18:30 – 20:00 

Program: Silinmeyen Anılar – Edebiyat ve Beyoğlu Apartmanları 

Yaz Sıcağı, Emanet ZamanKahvaltı Sofrası romanlarının yazarı Defne Suman, 4 Kasım Perşembe günü Kalem Telif Hakları Ajansı’nın kurucusu Nermin Mollaoğlu moderatörlüğünde “Silinmeyen Anılar” teması altında geçmişin izlerini günümüze taşıyan Beyoğlu’nun tarihi apartmanları ve edebiyat üzerine konuşacak. 

Yazar: Defne Suman Moderatör: Nermin Mollaoğlu 

Tarih: 5 Kasım 2021, CumaSaat: 18:30 – 20:00  

Program: Aşkımız Beyoğlu: Suat Derviş’in Anıları 

5 Kasım Cuma günü Suat Derviş: Efsane Bir Kadın ve Dönemi kitabının yazarı Liz Behmoaras, moderatör Nermin Mollaoğlu ile Aşkımız Beyoğlu teması altında yazar ve Cumhuriyet’in ilk yıllarının en önemli kadın gazetecilerinden biri olan Suat Derviş’in hayatı ve anıları üzerine sohbet ederek okurları geçmiş yıllara götürecekler. 

Yazar: Liz Behmoaras Moderatör: Nermin Mollaoğlu  

Tarih:6 Kasım 2021, Cumartesi Saat: 10:30 – 12:00 1. Bölüm | 13:00 – 14:30 2. Bölüm 

Program: Şehir İçin Yazmak, Şehri Yazmak – Edebiyat Atölyesi 

Nü Peride adlı romanıyla Yusuf Nadi Edebiyat Ödülü’nü kazanan yazar Hakan Akdoğan ile 6 Kasım Cumartesi günü iki bölümden oluşacak bir yazı atölyesi gerçekleştirilecek. Hakan Akdoğan bu atölyede, yazar adayları ve edebiyatseverlere şehir için yazmayı ve şehri yazmayı anlatacak. 

Yazar: Hakan Akdoğan 

Tarih: 6 Kasım 2021, Cumartesi Saat: 15:00 – 17:00 

Program: Beyoğlu’nda Çocuk Olmak, Çocuk Edebiyat Atölyesi 

Masal’ın İstanbul Maceraları: Beyoğlu adlı çocuk kitabıyla genç okurları Beyoğlu’nun sokaklarında eğlenceli bir yolculuğa çıkaran yazar Ece Erdoğuş Levi ile Beyoğlu’nda çocuk olmak üzerine konuşulcak Çocuk Edebiyatı Atölyesi 6 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek. 

Yazar: Ece Erdoğuş Levi 

Tarih: 7 Kasım 2021, Pazar Saat: 17:00 – 19:00

Program: Alacakaranlıkta Beyoğlu: Edebiyatımızda Fantastik, Korku, Polisiye 

Beyoğlu şimdiye kadar korku ve polisiye türünde romana ev sahipliği yaptı, fantastik romanların sahnesi oldu. 7 Kasım Pazar günü Mehmet Güreli, Sami Dündar ve Özlem Ertan edebiyatımızda fantastik, korku ve polisiye türleri hakkında konuşmak üzere bir araya gelecek. 

Konuşmacılar: Mehmet Güreli, Sami Dündar, Özlem Ertan

Tarih: 7 Kasım 2021, Pazar Saat: 20:00 – 21:30 

Program: Alacakaranlıkta Beyoğlu: Edebiyat Turu 

Günün ilerleyen saatlerinde “Alacakaranlıkta Beyoğlu” teması altında, Sami Dündar ve Özlem Ertan ile Beyoğlu sokaklarında dolaşılacak ve romanlara mekan olmuş Beyoğlu’nda edebiyatın izinde gezilecek. 

Gezi rehberi yazarları: Sami Dündar, Özlem Ertan

Tarih: 8 Kasım 2021, Pazartesi Saat: 18:30 – 20:00 

Program: Edebiyatımızda Beyoğlu 

Programın son gününde Belalı Bir Sevgilidir Ardımda Bıraktığım Şehir ve Hayatın Fon Müziği kitaplarının yazarı ve Epsilon Yayınevi, Yayın Yönetmeni Aslı Tunç, moderatör Nermin Mollaoğlu ile Beyoğlu’nun edebiyattaki yeri ve önemi üzerine sohbet ederek, edebiyatımıza Beyoğlu semtinden bakılacak bir söyleşi gerçekleştirecekler. 

Yazar: Aslı Tunç Moderatör: Nermin Mollaoğlu

edebiyathaber.net (2 Kasım 2021)

Yorum yapın