Beste Erin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Temmuz 26, 2023

Beste Erin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz? 

Aslında düşününce birden çok sebebi var ama en başlıcası hangisi diye indirgersem sanırım düzeni bozuk dünya için diyebilirim. Bu söylediğimi de sayfalarca yazarak aslında açıklayabilirim ancak mesleki deformasyon diyelim; az kelimeyle yazmak, çoğunu okura bırakmak huyumuz olmuş ☺

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı? 

Yaşım itibariyle çocukluğumda çok çocuk kitabı yoktu maalesef.  Çocuk kitaplarıyla tanışmam ve hayatımın tam orta yerine oturması anne olmamla başladı. İlk hangisini okuduğumu hatırlamıyorum ama okuduğum neredeyse her nitelikli çocuk kitabı, her okuduğumda bir başka iz bırakıyor diyebilirim.

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu? 

Çok değişken bir soru benim için, bu aralar ‘Kafasına Edeni Bulmaya Çalışan Küçük Köstebeğin Hikayesi’ Werner Holzwarth / Wolf Erlbruch işi. Çünkü adalete aç, adalete susuzum bir zamandır. Ve bence bu hikayede ana karakterin kendisine yapılan terbiyesizlik karşısında sessizce oturup beklememesi, yola çıkması ve küçük siyah bir sosisçikle intikamını almasını yazar eğlenceli üslubuyla çok güzel aktarıyor.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz? 

Nesin Yayınevi’nden tazecik dilimize kazandırılan ‘Sabırlı Ol Miyuki’ yi okudum ve bayıldım. Aşırı telaş içinde yaşarken güzellikleri gözden nasıl da kaçırdığımızı, oysa sadece durduğumuzda ırmağın şarkısını işitebileceğimizi, her şeyin bir vakti olduğunu sadece sabretmemiz gerektiğini anlatan nefis bir hikaye. Yetenekli çizer Seng Soun da yaratıcılığıyla hikayeyi bambaşka bir yere taşımış. 

edebiyathaber.net (26 Temmuz 2023)

Yorum yapın