Bergama Tiyatro Festivali 11-13 Ağustos tarihleri arasında

Temmuz 19, 2023

Bergama Tiyatro Festivali 11-13 Ağustos tarihleri arasında

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Bergama Tiyatro Festivali 11-13 Ağustos tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Festivalin bu seneki teması “Neşe”.

Ege’nin antik kenti Bergama, tarihi dokusuyla dördüncü kez ‘oyun’a yuva olacak. Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle gerçekleşecek.

Bergama Tiyatro Festivali Odeabank ve Mey|Diageo sponsorluğunda 3dots ve BERaBER tarafından bir kez daha Bergama’nın tarihi ve özel mekânlarında ücretli ve ücretsiz etkinliklerde konuklarını ağırlayacak. Festival programı her sene olduğu gibi bu yıl da ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da kapsamlı bir deneyim alanı sunacak. 
Bergama Tiyatro Festivali her sene üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Kültürel Hayatın Erişilebilirliği ve Çocuklar ve Gençler başlıklarının yanında bu sene ağırlığı hissedilecek komedi işleri ile festival katılımcılarına ‘neşeli’ bir program sunuyor. Bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikâyeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi bu sene de sürdürecek olan Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu konular hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu ve etkileşimli bir platform olmasının yanında, bu seneki programıyla bir arada eğlenmenin değerini yeniden hatırlatacak.

Festivalin direktörü Öner Eren Arıkan bu yıl neşeyi odağına alan festivali şu sözlerle özetliyor: “2023’ün ilk yarısını yaşadığımız deprem felaketinin üstüne belirsizliklerin ve ekonomik koşulların etkilerinin fazlasıyla hissedildiği yoğun ve üzücü bir şekilde geride bıraktık. Tüm bu zorlukların ve belirsizliklerin arasında, koşulları zorlayarak da olsa buluşmanın önemli olduğuna inandık. Programda ağırlığı hissedilecek komedi işleri ile de bir arada olmanın, keşfetmenin, birlikte eğlenmenin, kahkaha atmanın gücünü yeniden keşfedeceğimiz bir Bergama Tiyatro Festivali olsun istedik.”  
Bölgesel tiyatro ekiplerinin oyunlarından uluslararası performanslara kadar uzanan çok yönlü bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları bergamatiyatrofestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Festivalde sahnelenecek oyunların biletleri çok yakında Mobilet’te satışa sunulacak. 

Kaynak: Hürriyet (19 Temmuz 2023)

Yorum yapın