Benzersiz bir Ezhel biyografisi

Mart 16, 2020

Benzersiz bir Ezhel biyografisi

Gazeteci, radyo programcısı ve müzik yazarı Barış Akpolat’ın rap sanatçısı Ezhel üzerine hazırladığı kitabı Kazıdım Tırnaklarla Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kazıdım Tırnaklarla aynı zamanda, müzik yazarı Tolga Akyıldız editörlüğünde başlayan müzikmentor Kitaplığı’nın da ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

**

Barış Akpolat, Ezhel’in Bugy ile birlikte yaşadığı Ankara’daki evine konuk oluyor, ses kayıt cihazının düğmesine basıyor ve sohbet başlıyor.

Son dönem Türkçe rap müziğinin en önemli ve dünyada tanınan isimlerinden Ezhel, çocukluğundan bugüne geçen, Sercan İpekçioğlu’ndan Ezhel’e dönüşme ve onu döneminin en çok dinlenen rap sanatçılarından biri olmaya götüren, süreci aktarıyor. New York Times’ın “Avrupa’nın takip edilesi 15 sanatçısı” listesinde yer alan Ezhel, müzik ve rap ile tanışmasını, Karakızıl taraftar grubundan anarşist harekete katılmasını, #FreeEzhel sürecini ve ailesine dair en özel notları Barış Akpolat’a anlatıyor.

Barış Akpolat, sadece soru sormakla kalmıyor, Ezhel’le birlikte onu büyüten Ankara sokaklarında ve mekânlarında zaman geçiriyor, onu ve çevresini gözlemleyerek hikâyeleştiriyor ve okura benzersiz bir Ezhel biyografisi sunuyor.

Karakarga Yayınları’nın müzikmentor Kitaplığı’nın ilk kitabı olma özelliğini de taşıyan Kazıdım Tırnaklarla, sadece Ezhel hayranlarının değil müziğe, rap’e ve başarı hikâyelerine ilgisi olan herkesin keyifle okuyacağı bir kitap.

Arka kapak:

“Rap, sanatımı kullanarak zorluklara direnmemi sağladı.” 

– Ezhel, The New York Times röportajı

Ankaralıların “Ais Ezhel” olarak tanıdığı, 2017’de “Müptezhel” albümüyle adını hızla tüm ülkeye duyuran; New York Times’ın “Avrupa’nın takip edilesi 15 sanatçısı” listesinde yer alan Ezhel, serüvenini müzik yazarı Barış Akpolat’a anlatıyor. Zorlu geçen çocukluğundan ilk sahne deneyimine, KaraKızıl taraftar grubundan anarşist harekete, rap camiasından aile hayatına kadar her şeyi açıkça anlatıyor. Kazıdım Tırnaklarla, Ezhel’i yakından tanımak isteyen sevenleri ve henüz önyargılarını yıkamamış müzikseverler için keyifli ve samimi bir kitap.

Yazar hakkında:

2003’te girdiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2008’de mezun oldu. Öğrenciliği sırasında, 2005’te Hürriyet’te çalışmaya başladı. 2013’e kadar Hürriyet Cumartesi, Pazar ve Keyif eklerinde müzik röportajları yapmanın yanında Sağır Sultan adlı köşesinde müzik eleştirileri yazdı. Bu sırada İstanbul Life ve Tempo dergilerine çeşitli haber dosyaları ve röportajlar hazırladı.

Hürriyet Gazetesi bünyesinde Daft Punk ile gerçekleştirdiği ilk röportajını Stevie Wonder, Lemmy (Motörhead), Ozzy Osbourne, Slash, Dream Theater, Judas Priest, Manic Street Preachers, Ian Gillian (Deep Purple), Santana, mor ve ötesi, Duman, Sezen Aksu gibi daha birçok önemli isimle yaptığı röportajlar izledi.

2013’te BirGün Cumartesi ekinin editörü olarak Sevin Okyay, Murat Meriç, Yekta Kopan gibi isimlerle çalıştı. Daha sonra ana gazetenin kültür sanat editörlerinden biri olmakla birlikte köşe yazarlığına da başladı ve bu süre zarfında Neil Young ve Manu Chao gibi isimlerle röportajlar yaptı.

2011-2015 yılları arasında Rock FM’de radyo programcılığı yaptı. 2016’dan beri de Radyo Eksen’de Sağır Sultan adlı programını sürdürüyor.

Teknolojiden Anlamayan Adam adlı YouTube kanalını 2013’te Timur Akkurt ile kuran Barış Akpolat, Allianz Motto Müzik kanalındaki 3N1K programında Ezhel, Ceza, Harun Can, Can Bonomo, maNga, Gazapizm, İskender Paydaş, Kamufle, Doğukan Manço gibi isimlerle deneyim içerikli röportaj videoları hazırladı.

Ezhel’e dair hazırladığı “Kazıdım Tırnaklarla” adlı ilk kitabı 2020’de Karakarga Yayınları’nca yayımlandı.

edebiyathaber.net (16 Mart 2020)

Yorum yapın