Bay Tavşan’ın çikolata fabrikasına hoş geldiniz

Mart 8, 2022

Bay Tavşan’ın çikolata fabrikasına hoş geldiniz

Elys Dolan’ın yazıp resimlediği “Bay Tavşan’ın Çikolata Fabrikası”, 5 ve üzeri yaş grubu için Ümit Mutlu çevirisiyle Uçanbalık Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çikolata yumurtalar nasıl mı yapılıyor?

Elys Dolan’ın yazıp resimlediği Bay Tavşan’ın Çikolata Fabrikası, zihinleri meşgul eden bu sorunun yanıtını aramakla kalmıyor, Kümeskent’in direnişçi tavuklarının müthiş dayanışmasını da anlatıyor.

Minikleri nefis, enfes çikolataların üretildiği bir fabrikaya davet eden kitap; iş yaşamı, üretim-tüketim, işçi-işveren ilişkisi, iş güvenliği gibi konular üzerine düşündürüyor.  

İşçi tavukların hak ve özgürlüklerini mizahın gücüyle çizgilerine dolayan bu bol ödüllü hikâye, güçlü diyaloglarıyla her sayfasında kıkırdatmayı başarıyor.

Siz hiç fabrikatör bir tavşanla tanıştınız mı?
Peki gün boyu çikolata yiyip, çikolatadan yumurtalar yumurtalayan tavukları biliyor musunuz?

Bay Tavşan’ın çikolata fabrikası ağız sulandıran bir yer gibi görünse de işin aslı öyle değil.
Çünkü bu fabrikanın çalışma koşulları biraz ağır! 
Mesela çikolatadan başka yiyecek hiçbir şey yok! Tatil deseniz, bir çay molası bile yok! 
O hâlde ne mi var? Bu duruma çok fena kafayı takmış bir fabrika dolusu tavuk!

“Çikolata havuzunda yüzülen yerde bu huzursuzluk da neyin nesi?” demeyin, yaşananları bir de tavukların ağzından dinleyin:

“Başlarda işler tıkırındaydı. Biz, yani tavuklar çalışıyor, Bay Tavşan’ın istediği her işi yapıyorduk. Patronumuz mutluydu, kazancından pek memnundu. Ama bir gün, neden daha fazlasını kazanmayayım ki? diye düşündü. Tabii bunun için yapılması gereken şey, bizlerin daha fazla çalışmasıydı. Oysa bu yaratıcı(!) planın sonuçları hiç de onun hayal ettiği gibi olmayacaktı…”

Bakalım, açgözlülüğünün pençesine düşen Bay Tavşan’a tavuklar nasıl bir ders verecek?

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

İngiltere’de doğdu, ağaçların ve ineklerin sık olduğu bir yerde büyüdü. Cambridge Sanat Okulu’nda Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Bölümünde yüksek lisans yaptı. Günümüzde aynı bölümde dersler veren, yazıp resimlediği kitaplarla birçok ödül kazanan Dolan; kaktüs yetiştirmeyi, cep saati koleksiyonu yapmayı ve çizer arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi seviyor.

edebiyathaber.net (8 Mart 2022)

Yorum yapın