“Batır Gitsin Derin Sulara” son yılların çarpıcı romanlarından

Ekim 7, 2015

“Batır Gitsin Derin Sulara” son yılların çarpıcı romanlarından

Batir_Gitsin_Kapak.inddJ.M. Ledgard’ın “Batır Gitsin Derin Sulara” adlı romanı Gökhan Sarı çevirisiyle Jaguar Kitap tarafından yayımlandı.

Afrika’da kendisini “su yapıları uzmanı” olarak tanıtan İngiliz casus James More ile su altı uzmanı matematikçi Danielle Flinders’ın yolları bir Noel günü Hotel Atlantic’te kesişir. Sulara ve dünyaya dair konuşu-lur, birkaç günlük bir aşk yaşanır ve yollar ayrılır. James, Afrika’da El Kaide’ye esir düşüp ölüm kalım düşüncelerine gömülmüşken Danielle tüm bunlardan habersiz okyanusların derinliklerine dalar ve yaşamın gizemini araştırır. Birbirlerinden uzakta, ikisinin de içten içe hissettikleri otelde yaşadıkları ile aynıdır. Yaşamın garip kurgusu, heyecan verici ama karmaşık duygular ve akıp giden sular…

Roman, ilginç tekniği, üç farklı noktadan ilerleyen füzyon yapısı, felsefi derinliği yanında yazarın, hikâyesini tuhaf bilimsel gerçekler, mitolojik ögeler ve politik gelişmeler etrafında ustaca örebilmesiyle son yılların en çarpıcı romanları arasına giriyor.

edebiyathaber.net (7 Ekim 2015)

Yorum yapın