Başak Buğday’dan “Gücenmedim Dersem Yalan Olur”

Kasım 8, 2018

Başak Buğday’dan “Gücenmedim Dersem Yalan Olur”

Başak Buğday’ın “Gücenmedim Dersem Yalan Olur” adlı romanı İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Ihlamur Günlükleri”nin yazarı ve 2014’ten bu yana OT Dergi’deki yazılarıyla bildiğimiz Başak Buğday’ın ikinci kitabı “Gücenmedim Dersem Yalan Olur”; ‘gülmekten gözlerimizi yaşartırken içimizdeki o eski yaraya dokunuyor…’

“Pazar günleri konser programını yönetmesi ve yaşça benden çok çok büyük olması dışında hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Şimdi olsa internete girer, sabah kahvaltıda kaç zeytin yediğinden; geçen sene tatilde giydiği lacivert mayosunu kaç liraya aldığına kadar her şeyi, iki dakikada öğrenebilirdim ama o zaman internet falan yok. Arama motoru olarak ansiklopedi kullandığımız yıllar. Biri hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiğinde mahallede tahkikat yaptırmak dışında başka olanağımız da yok. İşte, Hikmet’i bu mümkünsüzlükler içerisinde; fakat kalbimin tüm imkânları ile seviyordum.”

***

“İki insan ayrılınca bütün o hatıralar ve hayaller ne oluyor? Uzayın sonsuzluğunda mı kayboluyor, ‘Biri sana biri bana,’ diyerek her iki tarafa taksim mi ediliyor?” cümlesiyle açılışını veren roman; “Altın günlerindeki kısırın gücüne, karne hediyesi bisiklete atlayıp evden kaçılabileceğine, radyonun içindeki küçük insanlara ve dünyanın, çekirdek yiyerek gidilebilen; mahallenin o en uzak köşesi kadar büyülü bir yer olduğuna inananlara; hâlâ inanlara…” nidasıyla okuyucusuna selamını veriyor.

edebiyathaber.net (8 Kasım 2018)

Yorum yapın