Bağımsız kitapçıların destekçisi Ann Patchett, Time’ın ilk 200’ünde

Nisan 5, 2012

Bağımsız kitapçıların destekçisi Ann Patchett, Time’ın ilk 200’ünde

Ann Patchett’in bağımsız kitapçılar için verdiği mücadele, ünlü romancının Time dergisinin dünyanın en etkili 200 kişisi listesine girmesini sağladı.

2001 tarihli Bel Canto romanı Pen/Faulkner ve son romanı State of Wonder (Merak Şehri) ise eleştirmenlerin olumlu tepkisiyle karşılanan Patchett, ABD Başkanı Barack Obama, Oprah Winfrey, Kraliçe II. Elizabeth ve Aung San Suu Kyi’nin de dahil olduğu listenin 178’inci sırasında kendine yer buldu.

Time dergisinin ilk 200 listesi için okuyucular oy kullanabilirken, 17 nisanda açıklanacak olan ilk 100’ü ise derginin editörleri belirliyor. Time ’ın yaptığı açıklamada, “Patchett, aynı zamanda çok şık romanlar yazabilen müstesna bir yetenek ortaya koydu. Kendi şehri Nashville’de bağımsız bir kitapçı olan Parnassus Book’u açarak parasını genel olarak iş edebiyat ve kitaplara gelince, söylediği yere yatırdı ve kendini basılı kelimelerin akıbetiyle ilgili süren savaşta ön cephelere konumlandırdı” dedi.

Ashton Kutcher ya da Kate Middleton’ın da bulunduğu listede, Patchett’ın rakipleri arasında George RR Martin, Suzanna Collins gibi önemli yazarlar da bulunuyor.

Kaynak: Taraf (05 Ismfı 2012)

Yorum yapın