Aytül Akal’dan mini miniler için iki renkli öykü

Aralık 17, 2019

Aytül Akal’dan mini miniler için iki renkli öykü

Aytül Akal’ın yazdığı “Ben Minicik Bir Bebektim” serisi, Berk Öztürk’ün yeni resimleriyle 3-5 yaş grubu için Uçanbalık Yayınları tarafından tekrar yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sayılar, şekiller ve renkler içinde öyküler…

Sevilen yazar Aytül Akal’ın erken öğrenme dönemindeki çocuklar için kaleme aldığı “Ben Minicik Bir Bebektim” serisi, Berk Öztürk tarafından yenilenen resimleri ve değişen baskı özellikleriyle yeniden okurlarla buluşuyor.

“Sayılar ve Renkler” ile “Şekiller ve Kavramlar” üzerine miniklerin ilgisini çekecek iki kısa öyküden oluşan seri, yazarın çocukluk anılarından, özellikle de aile ilişkilerinden izler taşıyor…

Her sayfasında farklı bir ayrıntının keşfedilebileceği öyküsü ve resimleriyle merak uyandıran kitaplar, miniklere keyifli bir görsel okuma deneyimi kazandırıyor.

“Okul öncesi dönemindeki çocukları şekiller ve kavramlarla hayal gücünün sonsuzluğuna taşıyan, okul öncesi eğitime katkıda bulunan kitaplar.”
Pedagog Ayşen Özenç

Ben Minicik Bir Bebektim – Sayılar ve Renkler

Siyah düğmeler, sarı düğmeler, mavi düğmeler…
Artık büyüdüğünü sanan minik kız, babasının tuhafiye dükkânında en çok renkli düğmeleri seviyor.
Yine babasıyla işe gittiği bir gün, devrilip yere saçılan düğmeler ile rengârenk düşlere dalıyor…

Aytül Akal, 1996 yılında, T.C. Kültür Bakanlığı Eflatun Cem Güney 0-6 Yaş Çocuk Kitapları Yarışması’nda “Mansiyon Ödülü”ne değer görülen bu kitabıyla, erken öğrenme dönemindeki çocukları sayılar ve renklerle tanıştırıyor, onlara hayallerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Ben Minicik Bir Bebektim 2 – Şekiller ve Kavramlar

Un, şeker, yumurta…
Doğru ölçülerde karıştırılıp pişirilince ne olur? Bir sürü kurabiye!
Ama en zevklisi de hamurdan şekiller çıkarmak.
Konuklar gelecekmiş, peki kurabiyeleri kim yapacak?

Aytül Akal bu kitabıyla, erken öğrenme dönemindeki çocukları şekiller ve kavramlarla tanıştırıyor, onları hayal güçlerini konuşturmaya davet ediyor.

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (17 Aralık 2019)

Yorum yapın