Aylak Fanzin’den okura mektuplar

Aralık 10, 2013

Aylak Fanzin’den okura mektuplar

aylakfanzin4“3 Ocak 2013’te yayın hayatına başlayan öykü fanzini Aylak Fanzin’in dördüncü sayısı çıktı. Her sayısında farklı bir temayı işleyen fanzinin bu teması ise, mektup.”

“Bu bir öykü fanzinidir” sloganı ile yola çıkan fanzinin mektup temasını işleyen yeni sayısının sunuş yazısı da içeriği kadar ilgi çekici:

“Sevgili okur,

Uzağa yazılır mektup; ölüm kadar, aşk kadar, ayrılık kadar, mesafeler kadar uzağa. Bir mektup yazarsınız ve o mektup ile mesafeler kayıtsız kalır, dokunabilirsiniz ona, gözyaşlarını silersiniz. Özenle seçtiğiniz pulu zarfa yapıştırırsınız, o zarf onun omzu olur bir anda, başınızı yaslar, huzurla hayallere dalarsınız.

Veyahut yanıbaşımızdakine yazılır mektup, söyleyemediğimiz, dokunamadığımız yakına. Kavuşmak ne denli zorduysa, söylenemeyen, dile gelmeyen sözler sarf edilir satırlarda, yalnızca avucumuzdaki sözcüklerle mesafeler bertaraf olur.”

Okura, “Mektupsuz koma beni” diye seslenerek mektuplar yazan öykücüleri, yirmi dokuz harften oluşan yeni bir gerçeklik yaratmaya çalışıyor öykülerinde. Yer yer ayaklarını uzatarak, bazen de bir yere yetişmeye çalışmayan yürüyüşleriyle, en çok da düşleriyle yarattıkları öyküleri, öyküseverlere sunuyorlar.

Aylak Fanzin’i internet sitelerinden takip etmek ve eski sayılarına ulaşmak için tıklayınız.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2013)

Yorum yapın