Ayhan Geçgin “Orhan Kemal Roman Armağanı”nı İmamoğlu’ndan aldı

Eylül 16, 2020

Ayhan Geçgin “Orhan Kemal Roman Armağanı”nı İmamoğlu’ndan aldı

Ölümünün 50. yılında 49.’su verilen Orhan Kemal Roman Ödülü’nü “Bir Dava” adlı eseriyle alan yazar Ayhan Geçgin’e ödülünü İBB Başkanı İmamoğlu Orhan Kemal Müzesi’nde verdi.

Ödül, Ayhan Geçgin’in “Bir Dava” adlı romanına; “Türkiye’de derin işleyişe sahip hukuksuzluk, keyfilik, belirsizlik ve öngörülemezlik olgularını çok yerinde karakterlerle son derece güçlü bir olay örgüsü, anlatım, dil ve roman tekniğiyle birleştirmesi, Türkiye’nin yakın  tarihindeki yargılamaların ve hukuksuzluk örneklerinin, bunun sürdürülmesi ve yeniden üretilmesi için bir zamanlar bütün gücüyle çalışan kudretli güçlerin ve ülkede yaşanan bütün hukuksuzluk ve adaletsizliklere karşı bürokratik, sınıfsal bağışıklığının nasıl tersyüz olduğunu çok güçlü diyaloglarla anlatılması nedeniyle” değer görüldü. Seçici Kurul Erendiz Atasü, Ataol Behramoğlu, M.Nuri Gültekin, Çimen G. Erkol, Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan ve Nazım K. Öğütçü’den oluşuyordu.

Ayhan Geçgin (1970),  ODTÜ Felsefe Bölümü mezunu. Kitapları: “Uzun Yürüyüş”, “Son Adım”, “Kenarda”, “Gençlik Düşü”, “Kurbağalara İnanıyorum” ve son kitabı “Bir Dava”. “Uzun Yürüyüş” adlı kitabı Fransızcaya çevrildi.

edebiyathaber.net (16 Eylül 2020)

Yorum yapın