Attila İlhan anısına iki ödül

Mayıs 16, 2016

Attila İlhan anısına iki ödül

attila-ilhanŞair, yazar, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attila İlhan, şiir ve roman alanında verilecek “Attila İlhan Edebiyat Ödülü” ve “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” ile anılacak.

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, 2015’te yayımlanmış bir şiir kitabıyla bir romana “Attila İlhan Edebiyat Ödülü” verecek.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarının desteğiyle düzenlenen yarışma kapsamında ayrıca 30 yaş altı genç ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” verilecek.

Attila İlhan Edebiyat Ödülü’ne hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi 10 bin lira, Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 5 bin lira ile ödüllendirilecek.

Onursal Başkanlığını Doğan Hızlan’ın üstleneceği yarışmada, roman seçici kurulunda Mehmet Eroğlu’nun başkanlığında Asuman Kafaoğlu Büke, İnci Enginün, Ülkü Karaosmanoğlu ve aile adına Ali Cem İlhan görev yapacak. Şiir seçici kurulu ise Metin Celal başkanlığında, Cahit Koytak, Haydar Ergülen, Hüseyin Yurttaş ve aile adına Kerem Alışık’tan oluşacak.

Yarışmaya katılacak şair, yazar ya da yayınevlerinin eserlerini, 15 Haziran’a kadar Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfına teslim etmeleri gerekiyor.

Ödül kazanan eserler, kasım ayı içinde açıklanacak.

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2016)

Yorum yapın