Aşiyan 2. yılını Aralık sayısıyla dolduruyor

Aralık 9, 2013

Aşiyan 2. yılını Aralık sayısıyla dolduruyor

16“Aşiyan’ın son sayısında edebiyat ve hayata dair fikirlerini tüm içtenliğiyle yansıtan bir Yekta Kopan söyleşisi okurlarını bekliyor.”

Aşiyan’ın 16.sayısı çıktı, 3. yaşına yelken açtığı bu sayısının dosya konusu ise Feminizm ve Edebiyat. Ocak sayısında da işlenmeye devam edecek olan dosya konusunun, Aralık sayısında yer alan ilk yarısındaki yazılar ise şöyle:

Tersine Edebiyat – Öznur Doğan

Bir Yanlış Anlaşılma: Feminizm – Maral Çankaya

Tamamlanamamış Bir Otobiyografi – Yağmur Başak Selimoğlu

Öncü Kadın Romancılar – Jane Spencer (Sinem Bayındır çevirisi ile)

Aşiyan’ın son sayısında edebiyat ve hayata dair fikirlerini tüm içtenliğiyle yansıtan bir Yekta Kopan söyleşisi okurlarını bekliyor.

F. Scott Fitzgerald’ın Poselen ve Pembe adlı öyküsünü İsef Mert Işıktan yalnızca Aşiyan okurları için çevirdi.

Melisa Sürücü Kasım sayısında oyun ve edebiyat üzerine odaklanan Murat Gülsoy ve Ayfer Tunç’un Diyaloglar etkinliğini Aralık sayısında da Aşiyan okurları için değerlendirdi, Diyaloglar’da bu sefer rüya ve edebiyat ilişkisini merkeze alan bir değerlendirme okumak mümkün olacak.

Henry James’in Kurgu Sanatı adlı makalesinin ilk kısmı da Hilal Ebru Yakar çevirisiyle Aşiyan’ın 16.sayısında yerini aldı.

Aşiyan ayın 15’inden sonra dağıtım noktalarından temin edilebilir. Aşiyan’ın dağıtım noktalarına ulaşmak için: Tıklayınız.

edebiyathaber.net (9 Aralık 2013)

Yorum yapın