Âşıklar Bayramı’nda ünlü oyuncular var

Temmuz 13, 2021

Âşıklar Bayramı’nda ünlü oyuncular var

Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen, Kemal Varol’un 2019 yılında İletişim Yayınları’ndan yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Özcan Alper’in oturduğu ‘Âşıklar Bayramı’nda başrolde olacak.


Oğul rolünü Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandıracağı filmin baba rolünde ise usta oyuncu Settar Tanrıöğen yer alacak. Aynı zamanda bir yol hikâyesi olan filmin çekimleri Eylül ayında İstanbul dışında yapılacak. Film ortak yapımcılığını ise Nar Film üstlenecek.

2019’da Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı seçilen ve 2020 Attilâ İlhan Roman Ödülü’ne değer görülen “Âşıklar Bayramı” İletişim Yayınları’nca okura sunuldu. Kemal Varol, eserinde, 25 yıl boyunca hiç görüşmemiş saz aşığı Heves Ali ile avukat oğlu Yusuf’un Kars’a doğru zorlu yolculuklarını anlatıyor.

“Evvela, baba-oğul hesaplaşmasına dair bir roman bu… Kırgınlığın, kızgınlığın, suçluluk duygusuyla, hayatından çıkartma arzusunun kopamamakla boğuştuğu bir hesaplaşma. Romanın kahramanı avukatın ‘Her oğul gibi, ne kadar direnirsem direneyim daha en başından babama karşı yeniktim’ hissinin hep orada durduğu bir hesaplaşma.”

Kaynak: GazeteDuvaR (13 Temmuz 2021)

Yorum yapın