Arkadaşlık, aile ilişkileri, şiddet ve güç üzerine sarsıcı bir roman

Aralık 5, 2023

Arkadaşlık, aile ilişkileri, şiddet ve güç üzerine sarsıcı bir roman

Mieko Kawakami’nin “Cennet” adlı romanı, Sinan Ceylan çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

14 yaşında ortaokul öğrencisi sürekli olarak sınıftaki bir grubun ağır zorbalığına uğrar ama yardım istemeyip sessizce acı çeker. Onu anlayan tek kişi Kojima adlı bir kızdır çünkü Kojima da kötü muamele görür. Aralarında başlayan arkadaşlıkta teselli bulup yakınlaşırlar. Ancak ortak noktanın korku olduğu bir arkadaşlığın doğası nihayetinde nedir? 

Japonya’da ilk kez 2009 yılında yayımlanan, 2010’da kadın edebiyatçılara verilen Murasaki Shikibu Ödülü’nü alan, İngilizce çevirisiyle 2022’de Uluslararası Booker Ödülü kısa listesine giren Cennet, arkadaşlık, aile ilişkileri, şiddet ve güç üzerine sarsıcı bir roman…

“Hep acı çektiğimiz için, başkasını incitmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.”

2010 Murasaki Shikibu Ödülü, 2022 Booker Ödülü kısa liste

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Mieko Kawakami, TIME’ın 2020’nin en iyi 10,New York Times’ın ise en iyi 100 kitabından biri seçilen, uluslararası çoksatan Memeler ve Yumurtalar romanının yazarıdır. Osaka’da doğan Kawakami, edebi çıkışını şair olarak 2006 yılında yaptı ve ilk romanı Watakushi ritsuin hā, mata wa sekai (My Ego, My Teeth, and the World) 2007’de yayımlandı. Şiirsel dili kadın bedeni, etik ve modern toplumun sorunlarına dair felsefi içgörülerle doludur. Eserleri birçok farklı dile çevrildi ve otuzdan fazla ülkede yayımlandı. Akutagawa Ödülü, Tanizaki Ödülü ve Murasaki Shikibu Ödülü de dahil olmak üzere Japonya’da çok sayıda prestijli edebiyat ödülünü kazandı. Tokyo’da yaşıyor. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (5 Aralık 2023)

Yorum yapın