Arada kalmış kalplere merhem: “Süreyya Kuaför Salonu”

Ağustos 24, 2018

Arada kalmış kalplere merhem: “Süreyya Kuaför Salonu”

Şebnem Burcuoğlu’nun yeni kitabı Süreya Kuaför Salonu DEX Yayınları’dan yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden:

“Onlarınki mahalle aşkıydı, bilmeyen yoktu. Cemal ve Süreyya’nın hikâyesi, bizim alt sokaktaki Arma Pastanesi’nde, tezgâhta son kalan acıbadem kurabiyesini paylaştıkları gün başladı.”

Kurtuluş’a ya da namı diğer Tatavla’ya hoş geldiniz. Büyük mağazaların sıralandığı Rumeli Caddesi’yle, fanfirikli Nişantaşı kafelerinin hemen üstünde yer alan Kurtuluş’ta ne ararsanız vardır. Ramazan’da pide, Noel’de kurabiye, Paskalya’da çörek pişer burada. Bu semtin sayısız hikâyesi içinde en kalplere dokunanı ise Cemal, Süreyya ve Feza’nınkidir.

Yeşilçam naifliğinde, mahalle sıcaklığında

Kocan Kadar Konuş ve Kocan Kadar Konuş Diriliş kitaplarıyla tanıdığımız Şebnem Burcuoğlu’nun yeni kitabı Süreya Kuaför SalonuDexPlus’tan yayınlandı. Yeşilçam naifliğinde, mahalle sıcaklığında Süreya Kuaför Salonuiçten,sevgi dolu aynı zamanda komik bir aşk üçgenini merkezine alıyor. Aynı semtin çocukları ve ayrılmaz üçlüsü Feza, Cemal ve Süreyya’nın hikayesini anlatan Burcuoğlu’nu okurken hasretini çektiğiniz mahalle sıcaklığını iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Sevmek mi sevilmek mi?

Güzeller güzeli Süreyya ile bıçkın delikanlı Cemal’in aşkına tüm mahalle hayrandır. Ama gün gelir Süreyya’ya bu aşk yetmez. Diğer yanda Feza, yıllar boyu Cemal’in hem can dostu, hem sırdaşı, hem dert ortağı olmuştur. Peki Cemal şimdi ne yapacaktır? Ya dasiz olsanız kimi seçerdiniz, Feza’yı mı Süreyya’yı mı?

Şebnem Burcuoğlu hakkında:

Şebnem Burcuoğlu, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü takiben yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları bölümünde tamamladı. Kurumsal İletişim alanında yönetici olarak çalışan Burcuoğlu, aynı zamanda gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır. Kocan Kadar Konuş ve Kocan Kadar Konuş Diriliş isimli çok satan romanları, BKM tarafından aynı adla sinemaya uyarlandı. Hemen ardından Şekerfareve Çevrimdışı Aşk romanlarını yayınladı.

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2018)

Yorum yapın