Ankara’ya Dair Öykü Yarışması başvuruları başladı

Haziran 16, 2021

Ankara’ya Dair Öykü Yarışması başvuruları başladı

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği Ankara’ya Dair Öykü Yarışması’nın son katılım tarihi 1 Eylül olarak duyuruldu.

Duyuru metni şöyle:

Her köşesinde anılarımızın olduğu, sokaklarını arşınladığımız, hayatımızın belki uzun belki kısa bir bölümünü geçirdiğimiz, ama her daim adını duyduğumuzda zihnimizde canlanan ayazıyla grisiyle bir kent Ankara.

Ancak bunların ötesinde Şairlerin deyişiyle şiirin, özlemin ve sevginin Başkenti.

…ve bu kente kazandırılmış mütevazı bir kent belleği mekânı

2018 yılında gelecek bugünsüz, bugün dünsüz olmaz anlayışı ile bir hayali gerçekleştirerek hem Odamızca yayımlanan çalışmaları hem de Ankara kitaplarını derleyip kurduğumuz, üyelerimizi kitap okumaya, Ankara pullarını görerek, eski Ankara videolarını izleyerek kentin kokusunu duyumsamaya, Ankara’ya dokunmaya davet ettiğimiz İMO Ankara Kent Kütüphanesi

Bu kurgumuzun devamı niteliğinde önemli gördüğümüz bir etkinlik olarak;

Kente dair anılarınızı, duygularınızı, düşüncelerinizi ve hayallerinizi satırlara döküp katılabileceğiniz “Ankara’ya Dair Öykü Yarışması”na davet etmek istiyoruz Siz Öyküseverleri! 

Meslektaşlarımızın ve TMMOB’ye bağlı odalara üye-öğrenci üye tüm öyküseverlerin de katılabileceği “Ankara’ya Dair Öykü Yarışması”nda seçici kurulca yayımlanmaya değer görülecek tüm eserler İMO Ankara Kent Kütüphanesi’nin “Ankara’ya Dair Öykü Seçkisi”nde yer alacak ve öyküseverlerle buluşturulacaktır.

Dereceye giren yazarlara ödüllerin de verileceği etkinliğin son katılım tarihi 1 Eylül 2021 olup bu tarihten sonra gönderilen eserler dikkate alınmayacaktır. 

Teslim Adresi: [email protected]

İletişim: 0312 294 30 75

Son Katılım Tarihi: 01.09.2021

Yarışma Ödülü: Değer görülen 3 eser için eser başına 1000.-TL

Yarışma “Başvuru Formu”na ve “Şartnamesi”ne bu adresten ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (16 Haziran 2021)

Yorum yapın