Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi’nin 18. sayısı yayımlandı

Mart 28, 2024

Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi’nin 18. sayısı yayımlandı

Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi’nin 18. sayısı “İyilik/Kötülük” dosya konusuyla yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kalabalık bir yazar, şair, çizer kadrosuyla çıkan Altıyedi; dosya yazılarının dışında öyküler, şiirler, söyleşiler, incelemeler ve edebiyat soruşturmasıyla okurlarının huzurunda.

Ahmet Özer’in “Kapansın Kötülük Kapıları: Dünyayı İyilik Kurtaracak!” ön yazısı ile başlayan “İyilik/Kötülük” dosyasında Prof. Dr. Nejla Kurul, Bora Ercan, Hülya Deniz Ünal, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Can Kartoğlu, S. İpek Ortaer Montanari, Fatma Gül Özen, N. Sevda Orhan yer aldı.

18. sayının öykücüleri Esra Kahya, Üzeyir Karahasanoğlu, Armağan Can, Evşen Yıldız, Nuh Öztürk, Fatih Parlak ve Hülya Tamzok olurken şiirleriyle Bahtiyar Kaymak, Serkan Türk, Pelin Özer, Murat Tenetoğlu, Ayça Şebnem, Gönül Tokayeva, Eray Korkmazer, Tevfik Cem Kurt, İbrahim Başçı, Mehmet Makar, Fatih Kara, Binnaz Deniz Yıldız; yazılarıyla Mustafa Sezer, Özcan Temel, Özlem Yücesan, Alaaddin Kara, Doğu Karaoğuz, Nesrin Pekcan, Serdar Gürsoy, Seher Ali sayfalarda yer aldı.

Kürşat Coşgun Attila Aşut’la, Y. Aykut Kırbıyık Ertan Mısırlı’yla, Üzeyir Karahasanoğlu Kadir Işık’la söyleşti.

Bu sayının edebiyat soruşturmasında “Böylesi karanlık bir zamanın yazarı olarak eserlerinizde iyilik-kötülük dengesini kurarken kıyamadığınız, sürekli sakındığınız ya da tam tersi biçimde özellikle canını acıttığınız kahramanlarınız var mı?” diye sorduk; Atakan Boran, Onur Şahin, Ülkü Demiray, Utku Şahin, Gamze Efe, Halil Doğruöz, Nihat Altun, Öznur Unat cevapladı.

Kapak tasarımı Mine Yörük’e ait olan sayıya Kürşat Coşgun ve Kemal Gökhan çizgileriyle katkı verdi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından yayımlanan Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi, bir sonraki sayısının dosya konusunu “Coğrafya Kader midir?” olarak belirledi.

Altıyedi’yle [email protected] adresinden, sosyal medya hesaplarından iletişim kurmak mümkün.

Instagram hesabı için >>>

Twitter hesabı için >>>

edebiyathaber.net (28 Mart 2024)

Yorum yapın