Almanya’yı Oscar’da İlker Çatak’ın filmi The Teachers’ Lounge temsil edecek

Ağustos 24, 2023

Almanya’yı Oscar’da İlker Çatak’ın filmi The Teachers’ Lounge temsil edecek

Almanya’yı Oscar’da temsil edecek film belli oldu. Dokuz kişilik jüri, 13 film arasından İlker Çatak imzalı The Teachers’ Lounge’ı (Das Lehrerzimmer) seçti.

Leonie Benesch’in başrolünde olduğu film, matematik ve bedeb öğretmeni olarak ilk işine başlayan idealist bir öğretmeni takip ediyor. Türk kökenli öğrencisinin hırsızlıkla suçlanmasıyla Carla olayın derinine inmeye karar verir, ancak idealleri ve sistemin arasında kalır. Gerçeği arayışı, onu sinirli ailelerin, inatçı iş arkadaşlarının ve agresif öğrencilerin odağı haline getirir.
Prömiyerini Berlin’de yapan The Teachers’ Lounge, If Productions, ZDF ve ARTE ortak prodüksiyonuyla; BKM, MOIN Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Alman Federal Film Fonu ve Alman Federal Film Kurulu’nun destekleriyle hazırlandı.

Almanya’nın en büyük film ödüllerinden Golden Lola’da film, yönetmen, kadın oyuncu, senaryo ve kurgu kategorilerinde ödül kazandı. Berlinale’den de ödülle dönen film festival yolculuğuna Toronto, Hayfa, Busan, Gent ve Valladolid’a devam etti. Ayrıca Avrupa Film Ödülleri’nde kısa listeye kaldı.

Kaynak: Ranini.Tv (24 Ağustos 2023)

Yorum yapın