Ali Özpalanlar’a 2024 3. İzmir Dünya Şiir Günü Emek Ödülü

Mart 21, 2024

Ali Özpalanlar’a 2024 3. İzmir Dünya Şiir Günü Emek Ödülü

Ali Özpalanlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği tarafından İzmir’in kültür sanatına; şiirimizin gelişmesine katkıda bulunduğu gerekçesiyle 2024 3. İzmir Dünya Şiir Günü Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Ali Özpalanlar Plüton Yayın tarafından yayımlanan ve editörlüğünü Toprak Şems Tezcan’ın üstlendiği “Kuduz Düğünü” isimli kitabına neden bu ismi uygun gördüğünü şu şekilde açıklıyor: “Bu adı, toplumumuzun içinde bulunduğu ve bizi endişelendiren akıl dışı, teslimiyetçi, kaderci anlayışı bir metaforla anlatmak için kullandım. Umarım halkımızı uyarmaya, uyandırmaya, bilinçlendirmeye hizmet eder.”

Etkinlik 21 Mart 2024 tarihinde saat 14.00’da, Kültürpark İzmir Sanat Avlusu – Nazım Hikmet Anıtı önünde gerçekleşti. Açılış konuşmaları Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer Temsilcisi tarafından yapıldı. Ali Özpalanlar ile beraber Oğuz Tümbaş ve Asım Öztürk de Emek Ödülü’ne layık görüldü. Müzikleri Cengiz Onur’un üstlendiği etkinlikte Hüseyin Peker’e Onur Ödülü verildi, ayrıca İzmirli şair ve yazar Hüseyin Peker ‘Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni de okudu.

edebiyathaber.net (21 Mart 2024)

Yorum yapın