Alexander McCall Smith’ten çocuklara 3 kitap: Muz Makinesi, Şaka Makinesi ve Kas Makinesi

Şubat 21, 2017

Alexander McCall Smith’ten çocuklara 3 kitap: Muz Makinesi, Şaka Makinesi ve Kas Makinesi

Muz MakinesiAlexander McCall Smith’in 8 ve üstü yaş grubuna yazdığı Muz Makinesi, Şaka Makinesi ve Kas Makinesi, Berrak İdiman’ın çevirisiyle 24 Şubat’ta hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Edebiyata sağladığı katkılardan dolayı 2006 yılında İngiliz Şövalyelik Nişanı verilen Alexander McCall Smith’in çizimlerini Ian Bilbey’in yaptığı resimli kitapları 8 yaş üstü okurlara hitap ediyor.

MUZ MAKİNESİ

Muzun şekli nasıldır? Nasıl soru ama! Herkes muzun kıvrık olduğunu bilir! Patty, Yarasa Teyzesi ile Jamaika’da yaşayıp muz yetiştiriyor. Diğer üreticilerle rekabet etmekte zorlandıkları için Yarasa Teyze arazilerini satmayı düşünüyor. Patty’nin ise bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Hem de hemen! Muzlu çikolatalı dondurma yerken birden aklına parlak bir fikir geliyor. Tek yapması gereken bir makine icat etmek; bir muz makinesi…

ŞAKA MAKİNESİ

Saka MakinesiJeffrey, harçlığını çıkarmak için cumartesi günleri Prendergast Amca’nın eskici dükkânında çalışır. Bir gün, eşyaları ayırırken gizemli bir makineyle karşılaşır. Jeffrey, makineyi eve götürünce makinenin çok komik şakalar üreten bir şaka makinesi olduğu ortaya çıkar. Çok geçmeden, kasabadaki herkes şaka almak ister. Yan dükkânın sahibi huysuz Jenkinson Amca dışında…

KAS MAKİNESİ

Gordon, okula yeni gelen Ted adlı çocuğun arkadaşlarına zorbalık yapmasından hiç hoşlanmaz. Onu durdurmanın bir yolunu arar. Gazetede World Amca’nın kas makinesinin ilanını görünce makineyi çok merak edip bir tane almaya karar verir. Makinenin kullanma kılavuzunda “Sabırlı olun. Kaslar bir günde gelişmez. Yavaş yavaş ilerleyin ve olacakları görüp şaşırın!” diye yazar. Gordon elde ettiği sonuca çok ama çok şaşırır. Gerçekten güçlü olanların güçleriyle övünmemesi gerektiğini bilerek gücünü yararlı işlerde kullanır.

ALEXANDER McCALL SMITH HAKKINDA

İskoçyalı Alexander McCall Smith, yazarlığa başlamadan önce tıp hukuku profesörü olarak üniversitelerde ders verdi. Akademik yayınları ile birlikte çok sayıda polisiye ve çocuk kitapları olan yazar, uluslararası üne Bir Numaralı Kadınlar Dedektiflik Bürosu dizisiyle kavuştu. 2004 yılında İngiltere’de üç farklı kurum tarafından verilen Yılın Yazarı Ödülü’nün sahibi oldu. (British Book Awards, Booksellers’ Association, Waterstone’s) Alexander McCall Smith’e edebiyata sağladığı katkılardan dolayı 2006 yılında İngiliz Şövalyelik Nişanı verildi.

edebiyathaber.net (21 Şubat 2017)

Yorum yapın