Alamet Dergi üçüncü sayısıyla raflarda

Ekim 10, 2017

Alamet Dergi üçüncü sayısıyla raflarda

Alamet Dergi’nin üçüncü sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ece Uslu, Vedat Özdemiroğlu, Cezmi Ersöz, Murat Arda, Deniz Hamzaoğlu ve daha birçok güçlü kalemlerle Alamet Dergi Ekim-Kasım sayısı çıktı.

‪Mayıs-Haziran sayısında “Nejat Uygur” kapağı ve dosyasıyla yayın hayatına merhaba diyen Alamet Dergi, Temmuz-Ağustos sayısının kapağında ve dosyasında “Cem Karaca”yı konuk etmişti. “Bindik bi’ Alamet’e” sloganıyla çıkan derginin son sayısının kapak konusu ise modernizm akımının öncü isimlerinden, İngiliz yazar “Adeline Virginia Woolf” oldu.

Giriş yazısını “Bu dünyadan gülümseyerek geçenleri derin bir özlemle anmak, yıllar öncesine ve sonrasına bir koca selam salmak için geldik.” diyen, derginin yazı ve içerik sorumlulusu Aylin Kaplan yazdı.

‪‪Alamet Dergi’ye röportaj veren isim, içten ve samimi tutumuyla, sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Ece Uslu oldu.

‪Vedat Özdemiroğlu’nun şahsına münhasır şiirleri, “Taksim Bahçesi” kitabının yazarı Murat Arda’nın ve yönetmen, tiyatro ve dizi oyuncusu Deniz Hamzaoğlu’nun kaleme aldığı hikayeleri, Cezmi Ersöz’ün yüreklere işlemiş kaleminden çıkan şiirleri Alamet Dergi’de yer alıyor.

‪Ayrıca:

‪Kitap eleştirileriyle; Merve Turhan, Aylin Kaplan,

‪Öykü, araştırma ve hikayeleriyle; Koray Dokuman, Ahmet Türkoğlu, Lavinya Öz, Zeliha Kına, Tuğberk Bahadırtürk, Tolga Türkyılmaz, Behçet Akgün, Ali Bircan Teke, Uğur Günel, Hüseyin Kızılırmak, Burak Çapan, Anıl Alkan, Hanım Zeliha Göksu, Efe Nazım Arslançelik,

‪Şiirleriyle; Oğuz Can, Ramazan Teker, Güray Özçelik, Aaron Brooks, Fulya Ordu sizler için yazdı.

‪Portfolyo köşesinin bu ayki konuğu, büyük işlere imza atan graffiti sanatçısı Can Çetinler.

İçerik kısmında ise yazar karşılaştırması, sanat ve aforizma köşesi okuyucularını bekliyor.

Ayrıca illüstrasyonları ile görsel şölen yaratan isimler: Buğra Erke, Zeynep Sönmez, Şeyma Türk, Servet Kesmen, Yeliz Sargın.

‪Genel Yayın Yönetmenliği’ni Tufan Kızılırmak’ın üstlendiği Alamet Dergi’nin Editörlüğünü Şeniz Aylan yapıyor. İçeriğinin yanı sıra görsel tasarıma da önem veren derginin Kreatif Direktörlüğünü Ece Gürbüz yapıyor. Alamet mutfağının diğer kadrosu ise şöyle: Kapak İllüstrasyonu Emir Aktunç, Yayın Danışmanı Özercan Döleneken, Yazı ve İçerik Aylin Kaplan, Son Okuyucu ise Zekiye Özbaş.

Alamet Sanat dergi Ekim-Kasım sayısı temin noktalarına kendi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz (@alametdergi).

edebiyathaber.net (10 Ekim 2017)

Yorum yapın